Fruarnas hyllning till flygkraschens offer

1 av 5
NYHETER

Fruarna till några av de omkomna spelarna i Chapecoense gick samman och tatuerade sig en tid före flygkraschen.

Motivet – ett flygplan i konturerna av ett hjärta – skulle symbolisera framtid och framgång. Efter tragedin blir motivet i stället en hyllning till de döda.

– I våra hjärtan finns ett hål, säger Rosangela Santana, hustru till avlidne Cleber Santana.

Totalt dog 71 av de 77 människor som fanns ombord på flygplanet när det kraschade på väg mellan Bolivia och Colombia. Merparten av spelarna i det brasilianska fotbollslaget Chapecoense omkom.

En tid före katastrofen gick flera av spelarfruarna samman och tatuerade sina axlar. Tatueringarna gjordes inför den gemensamma resa de skulle göra till Punta Cana i Dominikanska republiken i december.

Kusligt sammanträffande

Motivet är ett hjärta vars konturer bryts av ett flygplan.

– Vi gjorde ett hjärta med ett plan. Det var vår grej, säger Rosangela Santana, hustru till avlidne Cleber Santana, till den brasilianska tidningen O Globo.

Hon påpekar det kusliga sammanträffandet med tragedin.

– Olyckan skedde med ett flygplan. Hjärtat i tatueringen är inte helt. I våra hjärtan finns ett hål efter våra män.

Enligt Rosangela Santana har tretton av spelarnas fruar och flickvänner tatuerat sig. Själv fick hon höra om flygolyckan när hustrun till en annan av spelarna ringde till henne.

Stöd i sorgen

Hon berättar för O Globo att hennes första tanke var att omedelbart kliva på ett plan till Colombia, men barnen stoppade henne.

– Mina barn sa att de inte skulle låta mig gå, eftersom de redan förlorat sin far och inte vill förlora mig också.

Rosangela Santana förklarar för tidningen att gemenskapen kring laget är ett starkt stöd i sorgen.

– Ingen kommer att vara ensam. Jag kommer göra vad jag kan för att hjälpa de andra. Det finns människor här som inte har någon mamma, ingen familj. Var och en kan inte gå igenom det här i ensamhet.

ARTIKELN HANDLAR OM