Trump och Putin i telefonsamtal om Nordkorea

avStaffan Dickson

NYHETER

Donald Trump och Vladimir Putin har i ett telefonsamtal bland annat talat om Nordkorea.

Ledarna diskuterade "situationen i flera krisområden, med fokus på att lösa kärnvapenfrågan på den koreanska halvön", uppger Kreml i ett uttalande.

Tidigare på torsdagen sa Putin att USA och Ryssland bör samarbeta i frågan, men varnade samtidigt amerikanerna för att använda våld mot Nordkorea, rapporterar AP.

1 av 2 | Foto: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP
Trump och Tillerson.

Både Vita huset och Kreml bekräftade sent på torsdagskvällen svensk tid att Donald Trump och Vladimir Putin under dagen talat i telefon med varandra.

Presidenterna diskuterade "situationen i flera krisområden, med fokus på att lösa kärnvapenfrågan på den koreanska halvön", uppger Kreml.

Enligt samma uttalande kom Trump och Putin även överens om att fortsätta hålla kontakten.

Vita husets talesperson Sarah Huckabee Sanders skriver i ett mejl till Reuters att även de kommer att publicera ett uttalande om samtalet.

”Ryssutredningen skadar USA”

Putin sa tidigare under torsdagen att USA skadar sig självt genom att utreda det misstänkta samröret mellan Ryssland och Trumps valkampanj. Putin menar att misstankarna är ”påhittade av folk som är emot Trump för att underminera hans legitimitet”. och visar en ”brist på respekt för dem som röstat på honom”, rapporterar AP.

Så tycker Vladimir Putin om Trump 00:35
ARTIKELN HANDLAR OM