36-åring åtalas för sex med damcykel

avZendry Svärdkrona

Dna-bevis knöt honom till sadlarna

Foto: Foto: AP
Pedalofili Damcyklar i alla dess former fick den 36-årige mannen att tända till på alla växlar. Cyklarna på bilden är tagen i ett annat sammanhang.

36-åringen blev upphetsad av damcyklar.

Efter ett års jakt blev han avslöjad när en kvinna såg mannen jucka mot sadeln.

Nu åtalas mannen för ett tiotal fall av sexuellt ofredande.

Under våren 2006 fick Östersundspolisen ta emot ett flertal anmälningar från kvinnor som fått sina cykeldäck sönderskurna.

Men inte förrän det kom rapporter om att gärningsmannen också lämnat sin sperma på cykelsadlarna vaknade polisens intresse och oro.

Fortsatta attacker

Attackerna fortsatte under ett års tid och samma kvinnor fick uppleva gång på gång hur någon skurit sönder däcken på deras cyklar och lämnat sperma på cykelsadlarna.

Det stora genombrottet för polisen kom i somras då en kvinna blev vittne från sitt köksfönster hur en man bar i väg med hennes cykel och sedan gned sig mot sadeln.

Hennes signalement gjorde att polisen efter en kort tids spaning kunde gripa mannen – en 36-årig man.

Nekade först

Först nekade mannen till alla anklagelser, men efter att polisen tog ett dna-prov och jämförde med spåren på cykelsadlarna, föll mannen till föga och erkände.

I de något knapphändiga förhören där mannen är ytterst fåordig berättar han att ha använt sig av damcyklar för att tillfredsställa sig sexuellt.

– Jag kände ett stort lugn då jag närmade mig damcyklarna och luktade på handtagen, säger han i förhör.

Mannen åtalas nu i Östersunds tingsrätt för flera fall av sexuellt ofredande och skadegörelse, skriver Östersunds-Posten.