Storfot – en bluff

NYHETER

Fyndet av varelsen ”storfot” i Palo Alto i Kalifornien bär alla kännetecken av att vara en ren bluff.

I går skulle säkra ”bevis” ha presenterats på en presskonferens, men bevisen lyste med sin frånvaro.

Matthew Whitton och Rick Dyer är professionella storfot-jägare och möts som sådana ofta av en hälsosam skepsism.

Vid en presskonferens i Kalifornien i går skulle de dock få upprättelse då de skulle presentera bild- och dna-bevis på att den varelse de funnit i skogen verkligen var en ny art, en ”storfot”.

Känd för bluff

De fann den döda kroppen i ett skogsparti där flera liknande djur setts. Den håriga kroppen sägs vara cirka 2,2 meter hög, väga drygt 220 kilo och hittades i norra Georgia.

Vid presskonferensen deltog också Tom Biscardi, en man som kallar sig ”den riktige storfots-jägaren” men som är mest känd för en praktbluff som avslöjades 1995. Whitton och Dyer sa vid presskonferensen att de lämnat över kroppen till Biscardi, som ”ska låta en grupp vetenskapsmän titta på den”.

Övertygad

Själv verkar han dock redan helt övertygad:

– Jag vill gå till botten med det här, säger han enligt CNN. Vad jag såg och vad jag kände på var ingen mask som är påsydd på en björnfäll, OK? sa Bisvardi.

Mer än 100 journalister ställde under en dryg timme en rad kritiska frågor under presskonferensen, som inte gav några säkra svar. Tillställningen kryddades också av en person i gorillakostym som upprepade gånger skrek ut frågor, rapporterar CNN.