Våldtäktsmännen dömda till fängelse

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-12-13

15-åriga flickan berättar

Nio pojkar har dömts till fängelse för den grova gruppvårdtäkten på den då 14-åriga flickan.

Nu har fängelsedomarna kommit mot de nio pojkar som chockade England då de våldtog en 15-årig skolflicka förra året. Nu berättar flickan om det grova överfallet och varför hon inte vågar gå ut längre.

Gängledaren O´Neil ”Hitman” Denton gav sina vänner order om att gruppvåldta den 14-åriga flickan.

– Jag kan inte gå ut, jag kan egentligen inte göra någonting, säger hon till BBC program Today.

Hon har blivit rädd för alla sorters folksamlingar, uppger Daily Mail.

– Allt har förändrats. Jag var tvungen att lämna alla mina vänner bakom mig och skolan. Andra saker som att gå och shoppa eller åka skridskor kan jag inte heller göra.

Nio års fängelse

Våldtäkten ägde rum i Hackney i östra London under valborg förra året. Flickan som var 14 då släpades mellan tre bostadsområden där hon blev våldtagen och misshandlad av gänget Kingzhold Boys.

Pojkarna som våldtog henne var mellan 14 och 17 år. De dömdes förra veckan till mellan tre och nio års fängelse för våldtäkt, kidnappning och olovligt kvarhållande.

Gänghämnd

Upptakten till våldtäkten var att hon pratat med gängledarens flickvän och sagt till henne att hon borde göra slut med sin pojkvän.

Det retade upp honom – och några dagar senare kom han fram till flickan tillsammans med tre andra killar. De släpade iväg henne till en lägenhet. Fler pojkar kom dit och flickan tvingades till sex med alla med en kniv mot strupen. En av pojkarna filmade våldtäkten.

– Jag vädjade till dem att släppa mig och sa att jag var fortfarande oskuld, men de sa "du kommer inte att vara det längre".

Ingen ingrep

Flickan är inte bara chockad över våldtäkten, utan av att ingen som var i närheten ingrep.

– Man tror att människor kommer att hjälpa till när de ser att något dåligt händer, men sen inser man att de inte gör det. Flera hörde mig skrika, men folk bara vände bort.

Gängledare erkände

Gängledaren O´Neil Denton och Weiled Ibrahim, 17, har nu erkänt våldtäkt, kidnappning och olovligt kvarhållande den 30 april förra året. De får fängelse i minst tre år och åtta månader utan att ha rätt till frigång.

Yusuf Raymond, 16, erkände sig skyldig till samma brott och fick nio års fängelse. Sex andra dömdes också till mildare straff.