Tjänade en miljon svart – på Tradera

Av: Elisabet Wahl

Publicerad:
Uppdaterad:

Betalade ingen skatt efter nätaffärerna

Blekingeparet sålde varor på Tradera för över en miljon kronor.

Men de betalade ingen skatt. Nu upptaxeras de av Skatteverket, skriver Sydöstrans nätupplaga.

Parets förklaring: Kvinnan behövde något att göra när hon inte kunde sova på nätterna.

Ett par i Blekinge har under flera års tid sålt varor på auktionssajten Tradera: kläder, skor, väskor och andra varor.

Och det handlar inte om någon enstaka försäljning då och då. Enligt Skatteverket hade paret hela 1 600 auktioner på Tradera bara under loppet av en och en halv månad. Under en tvåårsperiod har deras försäljning omsatt över en miljon kronor, skriver Sydöstrans nätupplaga.

Men paret, som är 48 och 49 år gamla, har inte betalat någon skatt för de pengar de tjänat på försäljningen. Skatteverket upptäckte försäljningen vid en revision och tvingade Tradera att lämna ut sin fakturering till paret som i huvudsak bestått av provision på försäljningen.

"Kunde inte sova om nätterna"

Paret tycker inte att de har gjort något fel och hävdar att de inte visste att de var tvungna att betala skatt på sin försäljning. De hävdar också att kvinnan i familjen varit sjuk och därför "har varit tvungen att ha något att göra då hon ej kunnat sova på nätterna".

Hur mycket skatt som paret nu kommer att få betala är inte klart, men enligt Sydöstran har Skatteverket beslutat att påföra paret ett överskott av näringsverksamhet på 300 000 kronor. Sedan tillkommer också moms och andra skattebetalningar.

Publicerad: