Buss-vd: förarna är idioter

”Det är ingen hjärnkirurgi det handlar om”

”Inte någonting kan övertyga mig om att det skulle bli bättre om samma idiot till förare får 800 spänn mer i bruttolön.”

Så skriver Göran Demnert, vd för Stockholmsbuss AB, i sin blogg ”Görans funderingar”.

– Ibland i den här debatten säger man att det är så ansvarsfullt att köra buss, och visst är det det, men det är ingen hjärnkirurgi det handlar om, säger han till aftonbladet.se.

Göran Demnert är vd och ägare till bussföretagen Stockholmsbuss AB och Sällskapsresor AB.

”Be för ditt liv”

I ett inlägg på sin blogg ”Görans funderingar” skriver han några rader om den pågående busstrejken:

”Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Så jävla märkvärdigt är det inte att framföra en buss. Visst, 50 människor bakom ryggen som ska förflyttas mellan A och B. Det kräver sin man. Eller kvinna”, skriver Demnert, och fortsätter:

”Men som sagt, så jävla märkvärdigt är det inte att köra buss. Sätt dig i en en lokalbuss i Stockholm och du kommer ibland att be för ditt liv. Så illa är det ibland ställt på bussförarfronten.”

”Idiot”

”Inte någonting kan övertyga mig om att det skulle bli bättre om samma idiot till förare får 800 spänn mer i bruttolön”, skriver Demnert.

Vad menar du med det här?

– Jag menar bara att nu kräver förarna högre löner än sjuksystrarna fick, och då tycker jag nog att det känns lite fel. Det är inte en särskilt kvalificerad arbetsuppgift att köra buss i dag, det handlar mer om serviceinställning, säger Göran Demnert till aftonbladet.se.

Vad menar du med ”idiot till förare”?

– Det finns idioter där precis som i alla andra branscher. Om du åkt någon gång så vet du.

Förarna som jobbar för Göran Demnerts företag deltar inte i strejken, men ett eventuellt avtal påverkar dem, enligt Demnert.

Fackförbundet Kommunal har avböjt att kommentera uttalandena.

Publisert: