Badgäster felparkerade – förhindrade räddningsinsats

avMalin Wigen

NYHETER

När räddningsstjänsten skulle försöka rädda en man som drunknat hade de svårt att komma fram – för att badgästerna parkerat fel, skriver Kungsbacka-Posten.

Det var i tisdags som en man i 70-årsåldern drunknade i vid en badplats i Kungsbacka. Räddningsinsatsen ska ha försvårats då ett antal bilar stod felparkerade i närheten av badplatsen – därmed kom inte räddningstjänsten fram för att sjösätta räddningsbåten, något Kungsbacka-Posten rapporterat om. Istället var de tvungna att koppla loss räddningsbåten från sitt fordon för att försöka ta sig förbi.

– Det gör mig förbannad. Detta duger inte. Det var tydligt skyltat att man fick parkera på den ena sidan men inte den andra. Nästa gång kan det gälla dem själva eller någon anhörig, säger Lars Klevensparr, förbundsdirektör vid räddningstjänsten i Storgöteborg, till GT och fortsätter:

– Det är pinsamt och nonchalant gjort av vuxna människor.

Foto: Pressbild/TT
Badplatsen på bilden har inget med händelsen att göra.

Han vet inte exakt hur lång tid de tappade men varje sekund är viktig vid ett drunkningstillbud menar han. Han poängterar dock att mannens liv ändå inte hade kunnat räddas – det visste man dock inte innan.

– Detta är inte första eller sista gången något liknande händer. Det är tid som kan avgöra om man kan rädda en persons liv eller inte, det är jag fullständigt övertygad om. För mig är det nonchalans och egoism. Är man 18 år och vuxen ska man ta ansvar, och det är det som gör mig så förbaskad, säger han.