17-åringen erkänner mordet på Sunniva Ødegård

avMalin Nilsson

Mordet på 13-åriga Sunniva Ødegård har chockat det lilla samhället Varhaug.

Nu har den 17-årige pojken som sitter häktad för mordet brutit tystnaden och erkänt.

– Vi vet också att kroppen har blivit flyttad, säger förundersökningsledaren Bjørn Kåre Dahl.

Den 17-årige pojke som misstänks för mord på 13-åriga Sunniva Ødegård har erkänt. Detta berättade polisen på en presskonferens under torsdagen, skriver Nettavisen.

Enligt polisen har 17-åringen berättat att han tilldelat våld på två platser, varav den ena var vid en stentrappa som ligger 25 meter i från platsen Sunniva hittades. Enligt VG har man även säkrat spår på platsen.

1 av 4
Sunniva Ødegård.

Bröt tystnaden

I en vecka vägrade 17-åringen svara på Kripos (Norges nationella enhet som utreder allvarliga brott, reds anm) frågor, men bröt tystnaden i tisdags. Därefter har det hållits flera förhör med honom och fler kommer det bli, enligt NRK.

Nu arbetar polisen för att bekräfta 17-åringens uppgifter.

Tror sig ha mordvapnet

Polisen tror att Sunniva dog till följd av trubbigt våld.

– Vi vet också att kroppen har blivit flyttad till fyndplatsen vid tidpunkten hon hittades. Den misstänkta har förklarat sig om mordvapnet och vi är ganska säkra på att vi har det, säger förundersökningsledaren Bjørn Kåre Dahl.

Pojken har uppgett att Sunniva var ett slumpmässigt valt offer.

Det här har hänt

Det var söndagskvällen 29 juli som 13-åriga Sunniva Ødegård var på väg hem från sin kompis, och pratade i telefon med sin pojkvän. Plötsligt hörde pojkvännen Sunniva säga ”Nu är jag hemma. Shit!”.

Sen bröts samtalet, och Sunniva kom aldrig hem.

Eftersom Sunniva inte kom hem i tid anade familjen oro och hennes pappa gick ut för att leta efter henne. Kort därefter kopplades polisen in.

Under tidigt måndagsmorgon hittades hon, bara 150 meter ifrån sitt hem. Polisen anade direkt misstankar om mord och under eftermiddagen greps den 17-årige pojken som själv tagit sig till polishuset för att anmäla sig som vittne.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Norge