Brottsmisstankar mot Ernstberger skrivs av

Alexander Ernstberger.
Alexander Ernstberger.

Allra-vd:n Alexander Ernstberger har varit misstänkt för flera brott.

Nu skriver åklagaren av flera av misstankarna, skriver Expressen.

– Jag har lagt ner förundersökningen avseende medhjälp till grovt bokföringsbrott, säger åklagare Thomas Hertz till tidningen.

Det var förra våren som Pensionsmyndigheten polisanmälde pensionsbolaget Allra och nyckelpersonerna i företaget.

I mitten av februari köpstoppade myndigheten bolaget Allras PPM-fonder, efter en intensiv granskning av bolaget av bland annat Svenska Dagbladet. Kort därefter polisanmäldes flera nyckelpersoner i Allra för grov trolöshet mot huvudman och åklagaren valde att inleda en förundersökning om brott.

Nu skrivs flera av misstankarna av.

– Jag har lagt ner förundersökningen avseende medhjälp till grovt bokföringsbrott. Helt nedlagd. Dessutom har jag inskränkt förundersökningen avseende misstanken om trolöshet mot huvudman i Oak Capital-delen, säger Thomas Hertz, kammaråklagare.

Ernstberger: Var väntat

Men trots att åklagaren stryker flera brottsrubriceringar är det fortfarande åtal att vänta, enligt Hertz.

– Misstanken om mutbrott och grov trolöshet mot huvudman i fall från 2012 kvarstår, säger han.

Ernstberger själv är nöjd.

– Det här var väntat. Under förundersökningens gång så har åklagaren kommit till bättre insikt, han har backat från ett flertal påståenden och nu läggs delar av misstankarna ner, säger Alexander Ernstberger till Expressen.

– Inga brott har begåtts och nu hoppas jag att resterande misstankar också läggs ner, om inte så ser jag med tillförsikt fram emot en process i domstol.

Publisert:

LÄS VIDARE