Polisen fick rädda man – som jagades av ekorrunge

avMalin Wigen

NYHETER

En man i Tyskland förföljdes av en ekorrunge som vägrade lämna hans sida. I ren desperation ringde han polisen som fick komma till undsättning, skriver The Guardian.

I torsdags fick den tyska polisen i staden Karlsruhe åka ut på ett annorlunda uppdrag. En man hade ringt larmnumret och hävdat att han blev jagad av ett litet djur, närmare bestämt en ekorrunge. Enligt polisen ska mannen ha hört av sig i ren desperation då han inte kunde skaka av sig den lilla krabaten.

En patrull åkte till platsen och där fann de att jakten fortfarande var igång. Men dramat avslutade tvärt när ekorren, utmattad av sina ansträngningar, la sig ned och somnade.

1 av 2 | Foto: Karlsruhe Polizei
Ekorrungen lyckades skrämma slag på en man när denne vägrade lämna hans sida.

Polisen tyckte synd om ekorren som troligen blivit övergiven av sin mamma. Förmodligen hade ekorren riktat in sig på mannen då den letade efter ett nytt hem, menar de.

– Det händer ofta att ekorrar som förlorat sina mammor letar efter en ersättare och lägger sin fokus på en person, säger polisens talesperson Christina Krenz, enligt The Guardian.

Enligt henne kan ekorrar vara väldigt målinriktade, inte bara att de springer efter någon, utan de blir totalt fixerade. Det kan tyckas vara läskigt, menar hon. Mannen visste inte vad han skulle göra och därför ringde han polisen.

– Han kände sig rätt hotad, säger hon.

Polisen på platsen fattade dock tycke för ekorren. ”Ekorren kommer att bli vår nya maskot, den kommer att få heta Karl-Friedrich”, skriver de i sin polisrapport.

De tog den sovande Karl-Friedrich till polisstationen och därefter till ett härbärge för djur – och Karl-Friedrich ska må bra.

Enligt Christina Krenz ska härbärget redan fått ta emot två andra övergivna ekorrungar av liknande anledningar samma dag, men att polisen inte varit inkopplad då.