Florida

Ettårig pojke lämnades i varm bil – gick inte att rädda

Av: 

Miriam Bratt

Genrebild.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

NYHETER

Mamman lämnade sin 17 månader gamla son i bilen när hon skulle till jobbet.

Efter åtta timmar i den heta bilen hittades pojken av polisen – men gick inte att rädda.

Förra fredagen lämnades en 17 månader gammal pojke i en bil över åtta timmar i Pembroke Pines i amerikanska delstaten Florida.

Klockan fem på eftermiddagen hittade polisen pojken i en bil som stod på en parkering. Men trots att de genast påbörjade hjärt-lungräddning gick inte pojkens liv att rädda och han förklarades död på platsen, skriver Daily Mail.

Polisen förtegen

Mamman ska ha kört till sitt arbete under fredagsmorgonen och lämnat sitt barn i en säkerhetsstol i bilen. Just den dagen var det 33 grader i området. Något som kvinnans advokat Lawrence Hashish menar är en tragisk olycka.

Den lokala polisen har inte släppt namnen på de berörda och vill heller inte uttala sig om kvinnan kommer bli åtalad för något brott.

24:de barnet

– Vi påminner alla i vårt samhälle om att man riskerar fängelse om man lämnar ett barn i en bil. Det är alltid farligt, men särskilt dödligt under sommarmånaderna när temperaturen i en bil snabbt kan uppgå till 40 grader, säger polisen Adam Feiner i ett uttalande.

Enligt organisationen Kids and cars så är pojken det 24:de barnet som dött i en varm bil i USA i år. Han är den andra i delstaten Florida.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Pappan glömde ettåriga flickan i bilen

ÄMNEN I ARTIKELN

Florida