Högra vingen saknas fortfarande

NYHETER

”Än så länge är det bara en massa frågetecken”

Bit efter bit har vrakdelarna lagts på land, där Haverikommissionen lägger pussel. Men fortfarande saknas några av de viktigaste bitarna. Både den högra vingen som antas vara orsaken till olyckan och den svarta lådan som kan förklara händelseförloppet, är kvar på botten.

På måndagseftermiddagen när stora delar av planet hade bärgats ur Falsterbokanalen saknades fortfarande de delar som skulle kunna ge svar på hur olyckan gick till.

– Än så länge är det bara en massa frågetecken, säger Henrik Elinder, vid Haverikommissionen.

Rapport först om ett år

Sökarbetet efter den högra vingen och den svarta lådan kommer, enligt Haverikommissionen, att fortsätta tills de är hittade och Kustbevakningen har påbörjat sin uppgift att finkamma botten. När lådan väl har hittats kommer den att skickas till ett laboratorium i Storbritannien för analys.

– Officiellt är vi ej klara för en rapport förrän om ett år, säger Henrik Elinder.

En person identifierad

Samtliga fyra som fanns ombord på planet omkom. Kropparna har förts till rättsmedicin i Lund och i nuläget har endast en person identifierats.

– Det kommer ta tid för oss att komma över det är. Flygplanen är egentligen som nya och det ska inte finnas utrymme för sådana här olyckor, säger Bengt Fernlund, regionschef, Kustbevakningen.

I nuläget är övriga flottan belagd med körförbud.

Daniel Persson, Titti Jersler