Student lurades in i fälla av nätdejt

NYHETER

23-årig kvinna lånade nycklarna - tillbaka kom två män med basebollträ

Den 26-årige studenten hade bjudit hem en 23-årig kvinnlig nätdejt till sin studentlägenhet i Lund.

Det skulle han inte gjort.

Kvinnan försvann med nycklarna och tillbaka kom två storvuxna män med basebollträ, som misshandlade och rånade studenten.

Den 23-åriga kvinnan bad att få låna 26-åringens nycklar för att hon skulle gå ut och röka. Men hon kom inte tillbaka. Istället stormade de två männen lägenheten och började slå 26-åringen med ett basebollträ, rapporterar Sydsvenska Dagbladet.

Hotade med döden

Enligt vittnesuppgifter ska 26-åringen försökt fly från misshandeln, men lyckades inte undkomma. Våldsmännen stängde dörren till studentrummet på Måsvägen i Lund och fortsatte där den råa misshandeln. Gärningsmännen, som ska vara 180-190 centimeter långa och kraftigt byggda, roffade åt sig en gitarr, en dator, en hårddisk och en kamera. Innan de lämnade lägenheten ska de enligt Sydsvenskan ha sagt: ”If you call the police, we will kill you”.

Grov misshandel

Kvinnan är enligt polisen identifierad och det finns gott om vittne till överfallet. Polisen i Lund kommer nu att utreda händelsen som rubriceras som grov misshandel, hemfridsbrott, övergrepp i rättssak och rån. 26-åringen uppges ha fått blåmärken och svullnader men ska inte ha skadats allvarligt.

Titti Jersler