Bloggar

Så blir du en internetkändis

Av: 

Zendry Svärdkrona

NYHETER

De sex bästa råden för att bli känd via din blogg

Bloggandet kan göra dig till kändis.

Glamourprinsessan, Silverfisken och Fotbollsfrun är bara några exempel.

Här är de bästa tipsen på hur du kan ta steget från bloggen till berömmelse.

Den amerikanska tidningen Forbes publicerade nyligen en lista över världens hetaste internetkändisar. Många av dem var från början vanliga ”vardagsbloggare”. I Sverige finns liknande exempel. Bloggaren Magnus Ljungkvist gjorde sig ett namn när han grävde fram uppgifter som fällde förra handelsministern Maria Borelius. Under bloggnamnet Fotbollsfrun lyckades Malin Wollin ta steget från bloggandet till att bli gästkrönikör på Aftonbladet.

– Jag är övertygad om att vi kommer att se fler exempel på det här, säger Sigge Eklund, utvecklingsansvarig för bloggportalen.se.

– Bloggandet är en bra skola där man lär sig att skriva mycket och snabbt.

Här är hans bästa råd till alla bloggare med kändisambitioner.

1. Nischa dig. Var tydlig redan i namnet på din blogg och vad du skriver om. Ju tydligare du är i ditt val av ämne desto lättare blir det att göra sig hörd i bloggbruset.

2. Skriv helst kort och ofta. Ju fler inlägg du skriver per dag desto större anledning för läsaren att ofta besöka din blogg..

3. Nätverka. Bloggvärlden är ett nätverk av miljontals länkar. Om du länkar till dina favoritbloggar i din blogg kommer de förhoppningsvis att länka tillbaka till dig. Rekommenderar du ingen är risken stor att ingen rekommenderar dig.

4. Delta i diskussioner. Var aktiv i andras bloggar. Varje gång du skriver en kommentar i någon annans blogg blir din signatur länkad till din blogg. På så sätt är varje kommenter ett reklamblad för din blogg.

5. Gör något som ingen gjort förut. Det absolut säkraste sättat att bli uppmärksammad i bloggvärlden är att publicera ett scoop av något slag. Det kan vara att du upptäcker ett fel i en tidningsartikel eller att du har en unik vinkel som ingen annan har tänkt på.

6. Presentera dig på olika bloggsajter. Så fort du skapat en blogg bör du presentera den på bloggportalen.se så den blir sökbar via bloggsök.se. Andra bra sidor att lansera sin blogg på är nyligen.se och bloggtoppen.se.

ANNONS EXTERN LÄNK

Byt till ett smart elavtal helt utan bindningstid. Just nu! 6 månader utan fast avgift, klicka här.

Greenely.se

De blev kända via bloggen

Läs också

Svenska bloggar

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Bloggar