Utredning om Dianas död inleds

NYHETER

Nu ska världen få svar på om det var olycka eller mord

Foto: Olycka – eller mord? Prinssesan Diana avled på sjukhus av skadorna hon ådrog sig i bilolyckan den 31 augusti 1997. I dag startar utredningen som ska fastslå om det var en olycka eller hon mördades.

Tio år efter prinsessan Dianas död är fortfarande 1 av 3 britter osäkra på om det var en olycka eller ett mord.

I dag inleds undersökningen som ska ge världen svaret – en gång för alla.

Efter över ett decennium av spekulationer inleds i dag den utredning som ska räta ut frågetecknen kring prinsessan Dianas och Dodi Al Fayed död.

En jurygrupp bestående av 11 personer ska tillsättas för att utreda vad som verkligen hände Pont d'Alma-tunneln i Paris den 31 augusti 1997. Gruppen på kandidater är nu nere i 25 personer, 15 kvinnor och 10 män som i dag reser till Paris för att åka samma färd som prinsessan gjorde under dödsnatten, uppger brittiska BBC.

De utvalda personerna har även fått besvara en rad frågor för att kontrollera att de inte har några band till kungahuset, familjen Al Fayed eller säkerhetspolisen.

Dodis pappa, Mohamed Al Fayed har varit en av de starkast pådrivande i tillkomsten av en utredningen och talade i dag utanför domstolsbyggnaden i London. Enligt Sky News talade Harrods-ägaren om sig själv som far till en förlorad son och sa att han hoppades på rättvisa.

Fyra dagar i veckan kommer juryn föras till och från domstolen med poliseskort och få lyssna till det massiva bevismaterialet.

Om sex månader beräknas de ha fattat sitt beslut.