Koenigsegg har sålt första bilen i Sverige

NYHETER

Hemlig svensk köpte superbilen för fem miljoner kronor

Foto: En skönhet värd fem miljoner kronor.

Svenska superbilen Koenigsegg finns nu för första gången i svensk ägo. Det är en anonym köpare som betalat drygt fem miljoner kronor för bilen som kallas världens snabbaste.

- Vi gläds åt att ha kommit in på den svenska marknaden, säger vd Christian Koenigsegg i en kommentar.

Sveriges sportbilstillverkare nummer ett Koenigsegg har nu sålt sin första bil på den svenska marknaden.

-Vi gläds åt att ha kommit in på den svenska marknaden, samtidigt som vi gläds åt att fler av våra bilar kommer att rulla på svenska vägar för allmän beskådning, säger vd och grundaren Christian Koenigsegg i en kommentar.

Körutbildning ingår

Bilen, som går under benämningen CCX, levererades i går till din svenska ägare. I priset ingår en körutbildning av Koenigseggs testförare Loris Bicocchi.

- Vi rekommenderar våra kunder att ta vår körutbildning. Är man inte van att köra den typen av bil är det mycket bra att lära sig att hantera den på ett bra sätt. Men den är inte svårkörd, en kund i England kör bilen till jobbet varje dag i storstadsmiljö utan problem, säger Halldora Koenigsegg till aftonbladet.se.

Kan komma upp i 400 km/timmen

Det svenska företaget Koenigsegg producerar superbilar i klass med toppmodellerna av Ferarri, Buggati och Porsche. I ett test i engelska motormagasinet Top Gear slog Koenigsegg dessa modeller på varvtid. Den snabbaste modellen, CCX, kan nå en topphastighet av 400 kilometer i timmen.

Tidigare

Näringsliv24, Anna Lindström