”Studentfesterna har förstört för oss”

Av: Anna Börjesson, Johanna Melén

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Tomas Brolin i rätten för sprittillståndet i dag

I dag kan Tomas Brolins krog torrläggas av Länsrätten i Stockholm.

Den förre fotbollsstjärnan pressades hårt i rättssalen - men försvarade sig.

– Tyvärr har studentfesterna förstört för oss.

Försvarsadvokaten och förre justitieministern Thomas Bodström på väg in i rätten i dag tillsammans med sin klient Tomas Brolin.
Foto: Pether Engström
Försvarsadvokaten och förre justitieministern Thomas Bodström på väg in i rätten i dag tillsammans med sin klient Tomas Brolin.

Efter tre varningar på två år fick Stockholm stads tillståndsenhet nog. Alkohol hade serverats till redan överfulla personer, minderåriga har synts på krogen, personalen saknade arbetstillstånd och årsredovisningen missköttes.

I september drogs tillståndet in för alkoholservering på Brolins innekrog Undici vid Stureplan.

Ett helt felaktigt beslut menar Brolins advokat Thomas Bodström, ordförande i riksdagens justitieutskott och tidigare justitieminister i Göran Perssons regering.

”Omfattande bevisning”

– Vi har ganska omfattande bevisning. Vi har vakter och servitriser och andra personer som kan visa att de här påståendena är felaktiga, säger han till aftonbladet.se.

Det var ett avslappnat par som mötte pressen på väg in till rättssal elva i dag. Elva som i Undici.

– Man skulle kunna tro att vi har beställt just den salen, skojade Bodström.

Väl inne i rättssalen pressades Brolin hårt av socialtjänstnämndens tillståndsutskott. Brolin var besvärad, men svarade utförligt på frågorna.

Tänker överklaga

– Jag försöker bygga Undici som ett fotbollslag. Vi har möten varje tisdag där vi noggrant går igenom veckan som gått och allt viktigt runt brandsäkerhet och alkoholpolicy.

– Vi har inga problem på Undici, men tyvärr har de här studentfesterna förstört för oss. Vi kommer inte att ha sådana i framtiden.

Brolin kritiserades även för att inte ha skickat in årsredovisningen i tid och för att inte ha anmält förändrade ägarstrukturer. Brolin skyllde på dåliga revisorer och en polisman vid Krogkommissionen stod upp till hans försvar.

– Det har inte varit några större problem med Undici, sa han.

Senare vittnade en annan polisman om motsatsen. Enligt honom har krogen serverat hela flaskor sprit efter klockan ett på natten, i strid mot tillståndet.

Om länsrätten går på Stockholms stads linje och drar in tillståndet kommer tvisten att få förlängt liv. Enligt Bodström tänker Brolin i så fall överklaga till kammarrätten.

Aftonbladet.se följer förhandlingen direkt från länsrätten.

Publicerad: