Ljudvolymen upprör

NYHETER

Nattklubbar stör grannar - nu ska konsulter mäta volymen

Nattklubbarna vid Folkets park i Malmö väsnas för mycket. Grannarna har klagat och nu ska miljöförvaltningen göra ljudmätningar.

- Det har varit väldigt mycket klagomål, både från enskilda grannar och från ett par bostadsrättsföreningar, säger miljöinspektör Mathias Jonsson.

Foto: Debasers uteservering i Folkets park i Malmö har varit ett av sommarens mest populära vattenhål. Men grannar har klagat så mycket att bullermätningar ska göras.

I månadsskiftet kommer ett par oberoende akustikkonsulter att göra ljudmätningar vid Folkets Park under ett par kvällar. Klagomålen har handlat om nattklubbarna Cuba Café och Debaser. Framförallt är det Debasers uteservering som väckt förargelse.

- Vi är medvetna om problemen och har vidtagit åtgärder. Självfallet vill vi inte störa grannarna, men vi kan ju inte driva en musikklubb utan att spela musik, säger Debasers restaurangchef Thomas Telford.

Klargöras en gång för alla

Klubben har nu skaffat nya högtalare, som förhoppningsvis inte slungar ljudet lika långt, samt satt en spärr på mixerbordet som gör att de dj:s som spelar på klubben inte kan höja volymen över en viss nivå.

Thomas Telford menar dock att klubben välkomnar miljöförvaltningens utredning, så att det kan klargöras en gång för alla hur hög ljudnivån får vara.

- Vi utgår ifrån att man gör en grundlig och bra undersökning, säger han.