Ville ta hem sitt barn – sköts med elpistol

NYHETER

Föll till marken med barnet i famnen

William Lewis och hans hustru var inte nöjda med vården som de och deras nyfödda dotter fick.

Men när Lewis försökte lämna sjukhuset sköt vakterna honom med elpistoler så att barnet slog i golvet när han föll.

När William Lewis tog sin nyfödda dotter på armen för att lämna avdelningen på Women's Hospital of Texas i Houston kom han inte långt.

Sjukhusets hissar stängs automatiskt av när ett av de nyföddas armband kommer in i hisshallen. Därför hann säkerhetsvakterna ifatt Lewis vid just hissdörrarna.

Landade på huvudet

Bilderna från säkerhetskamerorna visar hur Lewis är mycket upprörd och vankar fram och tillbaka med barnet på armen medan de två vakterna försöker tala honom tillrätta.

Efter bara någon minut höjer dock den ena vakten sin taser, en elpistol, och skjuter Lewis som faller till marken med sin dotter i famnen.

Lewis säger att dottern landade på huvudet och fick skador av fallet. Han berättar för Houston Chronicle att barnet skakar och gråter.

– Vi får inte riktigt kontakt med henne. Något är definitivt fel på min dotter.

Omdebatterat vapen

Händelsen har givetvis fått rättsligt efterspel i USA. Lewis anklagas för att ha hotat vakterna och själv överväger han att stämma sjukhuset.

Tasern är en elpistol som används av många amerikanska poliser som ett alternativ till skjutvapen. Vapnets risker är omdebatterade i USA och många efterfrågar stränga regler för hur det ska användas.

– Man undrar vilken idiot som använder en taser på någon som håller ett spädbarn. Det är ganska lätt att räkna ut att barnet kommer att falla, säger George Kirkham, kriminolog och före detta polis till Houston Chronicle.

Olof Jönsson