Sex skjutna i blodig maffiauppgörelse

NYHETER

Ministern: Italiensk maffia bakom morden

Foto: De sex männen hittades brutalt mördade.

Sex italienare hittades ihjälskjutna i tyska Duisburg i natt.

Enligt uppgifter i italienska tidningar rör det sig om en uppgörelse i den kalabresiska maffian.

Det yngsta offret var en 17-årig pojke.

Foto: Männen hittades mördade i två bilar.

Enligt polisen är de övriga offren mellan 18 och 39 år gamla.

Liken hittades i två bilar vid tågstationen i Duisburg utanför den italienska pizzerian ”Da Bruno”. Alla hade skjutits i huvudet. Ett av offren dog på väg till sjukhuset.

Enligt uppgifter till italienska dagstidninar rör det sig om en uppgörelse i den kalabresiska maffian 'ndrangheta. Mördarna ska tillhöra maffiafamiljen Strangio-Nirta och offren familjen Pelle-Romeo.

Maffiakrig i sexton år

De två familjerna har legat i krig sedan 1991 i vad som kallats San Luca-fejden. Enligt italiens inrikesminister Giuliano Amato är morden är en del i det 16 år gamla kriget.

– Det rör sig om en uppgörelse utan motstycke, också därför att den inträffat i utlandet. Det är första gången det händer, säger Luigi De Sena, vice polischef i den syditalienska staden Reggio Calabria, enligt Corriere della Sera.

Mördarna ska enligt uppgift ha rest direkt från Kalabrien för att uträtta massmordet. Uppgörelsen följer på ett av de blodigaste maffiakrigen i den kalabresiska maffian 'ndragheta, skriver La Repubblica.

Enligt uppgifter till La Repubblica ska ägaren till pizzerian vara medlem i en av maffiafamiljerna som är inblandade i kriget.

Obeväpnade

Enligt tyska tidningen Frankfurter Allgemeines nätupplaga kom larmet vid 02.30 när en kvinna hörde skottlossning vid tågstationen.

Kvinnan stoppade en passerande polisbil och kort därefter hittades kropparna i två parkerade bilar i stadsdelen Neudorf, några hundratal meter från järnvägsstationens huvudbyggnad, nära stadens universitet.

De första uppgifterna tyder på att de sex männen var obeväpnade. Över 70 tomhyslor har hittats på platsen och polisen arbetar nu med att förhöra vittnen.

Tågstationen har spärrats av men enligt Sky News har den tekniska undersökningen av brottsplatsen försvårats av ihållande regn.

Olof Jönsson, David Nannini Nilsson