Pojke sköts ihjäl

NYHETER

Ännu en pojke skadad – 50-årig man anhållen

Foto: 50-åring gripen Den misstänkte mannen ska ha avlossat skotten mot ungdomarna med ett hagelgevär.

En 15-årig pojke sköts ihjäl och en 16-årig pojke skottskadades svårt vid ett bråk på en gård i en by norr om Karlskrona i Blekinge, vid klockan halv två natten mot lördagen.

Enligt vittnen kom ynglingarna till gården tillsammans med ytterligare två eller tre ungdomar – som nu eftersöks av polisen.

En 50-årig man har anhållits misstänkt för mord och mordförsök efter att han ska ha skjutit mot pojkarna med ett hagelgevär.

Den skottskadade 16-åringen fördes i ambulans till Karlskrona lasarett.

– Hans tillstånd betecknas som allvarligt, och han ligger på operationsbordet just nu, sade Måns Nilsson, länsvakthavande befäl vid polisen i Blekinge till aftonbladet.se vid 05.20.

Bråk utbröt

16-åringen och den nu avlidne 15-åringen kom till gården på moped tillsammans med flera andra ungdomar.

– Den gripnes anhöriga säger att de kan ha varit mellan fyra och sex stycken. Vi söker ungdomarna nu, för att få deras vittnesuppgifter, säger Måns Nilsson.

Enligt polisen utbröt bråk mellan ungdomarna och 50-åringen på gårdsplanen.

Exakt vad som utlöste det hela är oklart. Men enligt Karlskronapolisen har den 50-årige mannens familj vid tre tidigare tillfällen polisanmält ungdomarna för ofredande. Den senaste anmälan inkom så sent som i september.

Polisens informatör Tomas Pärklo uppger att det framför allt är familjens son som trakasserats. Vidare har också familjens bil och brevlåda utsatts för skadegörelse.

Ungdomsgäng har vandaliserat och stulit

Grannar till 50-åringens gård uppger att ungdomar på moped vandaliserat och stulit på gårdar i trakten ett flertal gånger den senaste tiden.

– Vi bor nära gården och vaknade av mopederna i natt. Om det är samma ungdomar som varit här tidigare är ju inte säkert, men våra grannar har varit drabbade förut, säger Emma Adolfsson, som känner starkt obehag efter nattens tragedi.

– Det är jobbigt. Jag vet inte hur jag ska förklara för barnen, säger hon.

I samband med skottlossningen och dödsskjutningen larmades polisen av den 50-årige mannen. Han greps odramatiskt strax efter klockan två.