”Det känns bara så otroligt onödigt”

NYHETER

16-åringens vänner samlas för att sörja sin kamrat

Hela dagen har ungdomar från hela Stockholm samlat på den plats på Kungsholmen där den 16-årige pojken blev så svårt misshandlad att han senare dog.

– Det känns bara så otroligt onödigt. Man är helt chockad, säger Gustaf Hallbäck, 17, och Martin Dolk, 17, efter att de varit vid platsen för att hedra sin döde kompis.

Fältassistenter har funnits på plats, delat ut filtar och funnits till stöd för de sörjande ungdomar som hela dagen suttit i den lilla parken under kastanjeträden. Där har de suttit och gråtit och kramat om varandra. I gruset ligger på söndagskvällen mängder med blommor, små meddelanden och massor av ljus.

En samlingslokal bredvid Kungsholms kyrka har varit öppen hela dagen och kvällen där ungdomar också har samlats för att prata och få lite varm fika i sig.

Två av de som besökte platsen på söndagskvällen var Gustaf och Martin.

Gustaf kände och hade träffat den döde 16-åringen. Han säger det var en kille som aldrig gjort sig känd för att vara en slagskämpe.

– Han var världens lugnaste. Han skulle aldrig gjort en fluga förnär. Det var en slump att det blev just han som råkade illa ut, säger Gustaf.

Kompisen Martin bort inte så långt från Eiraskolan där dödsmisshandeln utfördes.

– Det känns chockerande att det kan hända här. Det brukar aldrig vara massa bråk eller så här allvarliga grejor.

Frågan alla ställer sig i dag är varför?

– Det pratas om att de bara var ute efter att slåss med någon, vem som helst, säger Martin. Det har också ryktats om att något skulle hända, men ingen har vetat vad.