Vintern skapar trafikproblem

NYHETER

Mängder med olyckor när kylan och snön kom till skåne

Foto: Anton Hjalmarsson
Bussen på Bjärehalvön tvingades stanna i en uppförsbacke och kunde inte fortsätta. När chauffören skulle backa kanade bussen av vägen.

Snön och halkan skapar stora problem i Skånetrafiken, ett tretttiotal olyckor har hittills inträffat sedan midnatt, de flesta på grund av vädret.

Det fortsätter att vara snöigt, kallt och halt i Skåne. Vägverket halkbekämpar för fullt, men det finns ännu problem.

– Värst är det i mellersta Skåne och i de nordöstra och nordvästra delarna, säger Monica Mårtensson, vägtrafikledare på Vägverket till Sydsvenskans nätupplaga.

På Bjärehalvön har lastbilar och bussar svårt att ta sig fram. Mellan Västra Karup och Boarp fick en av Skånetrafikens bussar.

Fastnade i uppförsbacke

– Busschauffören var på väg upp för en backe, när han fick stanna på grund av en mötande bil. När han sedan skulle köra vidare kom han inte framåt på grund av halkan, säger Anton Hjalmarsson, som var på väg hem från skolan när han såg bussen ståendes tvärs över vägen.

– Busschauffören försökte backa ner för att kunna ta sats upp för backen, men då gick det åt skogen, säger han till aftonbladet.se.

Bussen var tom och chauffören klarade sig utan skador, men sju andra olyckor under natten och förmiddagen har inneburit personskador. Enligt TT fick en person livshotande skador efter att ha krockat med en lastbil på väg 19 strax norr om Degeberga.

Enligt Vägverket kommer snön att avta, men det kommer att bli kallare.

Eric Thorsson