Kraftig brand i pizzeria i Kävlinge

NYHETER

Rubriceras som mordbrand

Ägarfamiljen vaknade av en kraftig explosion när en pizzeria i ett bostadshus i Kävlinge i Skåne började brinna strax före klockan fem på tisdagsmorgonen.

En pizzeria i ett bostadshus i Kävlinge totalförstördes i en brand tidigt på tisdagsmorgonen. Fastighetsägaren vaknade av en kraftig explosion strax före klockan fem och kunde rädda sig ut tillsammans med sin familj.

Till en början befarade man att det kunde finnas människor kvar i andra lägenheter i fastigheten, men sedan fick polisen uppgifter som gjorde att farhågorna tonades ned. Pizzerian däremot blev helt utbränd.

- I stort sett är det bara väggarna kvar, säger räddningsledare vid Räddningstjänsten Syd Mats Streer till Sveriges Nyheter.

Rubriceras som mordbrand

Enligt Mats Streer var pizzerian helt övertänd när räddningstjänsten kom till platsen vid femtiden på morgonen. Det var länge oklart om det skulle gå att rädda ett närliggande tvåvåningshus. Först vid halvåttatiden var faran över. Lite längre bort fanns ett äldreboende och på morgonen övervägde man att evakuera det. Enligt Mats Streer flyttades två äldre kvinnor, men övriga kunde stanna. Det är oklart vad som orsakade branden, men polisen arbetar inledningsvis utifrån att den är anlagd.

- Initialt är den rubricerad som mordbrand. Branden har haft ett explosionsartat förlopp och den som larmade har hört en explosion. Det har gått snabbt och brunnit kraftigt, säger Stefan Söderholm, inre befäl vid polisen i Lund till Sveriges Nyheter.

TT , Sveriges Nyheter