Stockholm

Tonåring till sjukhus med skador – polisinsats på skolgård

Polisen utreder mordförsök

Av: 

Hans Österman

Andreas Bardell

Richard Aschberg

Adam Westin

NYHETER

17-åringen kom skadad till sjukhus och sa att han blivit skjuten i ryggen och suttit inlåst vid en skola i flera timmar.

Under natten säkrade polisen spår i ett förråd på skolgården.

– Man har inlett förundersökning om försök till mord, säger Lena Baakki, vakthavande befäl vid polisen.

Polisen fick larmet vid 22-tiden på söndagskvällen. En 17-årig kille dök upp på sjukhus med skador och berättade vad han blivit utsatt för.

– Han hade tagit sig dit själv, säger Jens Mårtensson.

”Satt inlåst i skola i sju timmar”

Enligt uppgifter till Aftonbladet uppgav 17-åringen för polisen att han förts bort av två män och misshandlats i ett skogsparti i södra Stockholm. Han säger också, enligt Aftonbladets källor, att han blev skjuten i ryggen och sedan satt inlåst i uppemot sju timmar i ett förråd på en skolgård i Solberga.

– Mannen är inte livshotande skadad. Han säger själv att han blivit skjuten i ryggen. Vi får se vad de hittar på sjukhuset, säger Jens Mårtensson.

Under natten mot måndagen fanns flera polispatruller på plats på skolgården. Aftonbladets utsända såg hur en polishund markerade vid ett förråd som sedan spärrades av i väntan på tekniker.

– Vi har hittat spår i förrådet, säger en polis på plats.

Utreder mordförsök

Polisen betecknade initialt ärendet som ”rörigt” och hade efter midnatt satt brottsrubriceringen grov misshandel. Vid 06.30 på morgonen hade rubriceringen ändrats.

– Man har inlett förundersökning om försök till mord. I övrigt finns det ingenting att tillägga, säger Lena Baakki, vakthavande befäl vid polisen.

ANNONS

Nu kan du fynda bland Muminmuggar till rabatterade priser hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Stockholm

ÄMNEN I ARTIKELN

Stockholm

Solberga

Våldsbrott

Brott