Här är hyresvärden som förbjuder rökning

Av: Claes Olsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Slutrökt för hyresgäster. Från och med 2019 inför fastighetsbolaget Wallenstam ett rökförbud i all nyproduktion av bostäder. Inte ens på balkongen får en cigarett tändas.

Det göteborgsbaserade fastighetsbolaget Wallenstam vill erbjuda en ”rökfri boendemiljö”. Därför inför de rökfritt boende i all nyproduktion av bostäder, skriver de i ett pressmeddelande.

– Bostaden är en plats där vi tillbringar mycket tid och därför är det extra viktigt med en bra miljö. Många hyresgäster vänder sig till oss för att de besväras av rök i sina hem, det gör att vi vill agera utifrån det och erbjuda en rökfri boendemiljö när vi utvecklar nya hem, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam i uttalandet.

Wallenstam vill erbjuda ”en hälsosam, trivsam och rökfri boendemiljö”.
Foto: TT/Wallenstam
Wallenstam vill erbjuda ”en hälsosam, trivsam och rökfri boendemiljö”.

De som skriver kontakt från den 1 januari 2019 för en av Wallentams nyproducerade hyresrätter ska krita på att de även godtar rökförbudet. Även gemensamma utrymmen, gård, balkong, loftgång, uteplats och garage kommer att omfattas av förbudet. I pressmeddelandet skriver man att man vill kunna erbjuda sina hyresgäster ”en hälsosam, trivsam och rökfri boendemiljö”. Wallenstam har fastigheter i Göteborg, Stockholm, Uppsala och Helsingborg.

Rökförbud på uteserveringar 2019

Tidigare i december rapporterade Aftonbladet om ett kommande rökförbud på flera allmänna platser. Bland annat kan rökning komma att förbjudas på uteserveringar. Socialutskottet har backat förslaget som ska röstas om i riksdagen den 12 december. Om lagen går igenom kommer det nya förbudet börja gälla 1 juli 2019.

Publicerad:

LÄS VIDARE