100 passagerare sjuka ombord på flygplan - ”hostar oavbrutet”

Ett flygplan med 521 passagerare ombord har satts i karantän på JFK-flygplatsen i New York.

Två manliga passagerare ombord har extremt hög feber och runt hundra andra ”hostar oavbrutet”, enligt de första uppgifterna.

Flera ambulanser har kört fram till flygplanet.

Flygplanet, som tillhör Emirates Airlines, landade på JFK-flygplatsen i New York i eftermiddags svensk tid.

Ombord på Emirates flight EK203 från Dubai finns 521 passagerare, enligt ABC News.

Planet sattes omedelbart i karantän.

Piloten ombord ska före landning ha rapporterat att två manliga passagerare drabbats av extremt hög feber samtidigt som ett hundratal ombord hostar oavbrutet.

När planet landade väntade polis, räddningstjänst och sjukvårdspersonal. Omkring sju ambulanser och ett dussin andra fordon hade rullat ut på plattan.

Larry Coben, en av passagerarna ombord, har publicerat en bild på utryckningsfordonen på Twitter. enligt en annan passagerare uppmanades alla att sitta kvar i sina stolar efter landning.

Enligt NBC News ska tre personer ha förts till sjukhus.

Enligt flygbolaget Emirates egna uppgifter senare under dagen ska det röra sig om tio personer ombord som är sjuka, sju personal och tre passagerare, och får nu vård i New York.

Enligt ett uttalande från Emirates ska de andra passagerna snart få lämna planet.

Enligt Eric Phillips, talesperson för New Yorks borgmästare Bill de Blasio, var smittskyddspersonal på plats.

Han skriver också på Twitter att planet, under den 14 timmar långa resan mellanlandade utanför Mecka i Saudiarabien, där man just nu har ett utbrott av influensa, och att ”tidiga indikationer pekar på det som en möjlighet”. Flera av de sjuka ska ha varit därifrån.

Senare skrev Phillips att 19 personer ombord ska ha varit sjuka, tio av dem har förts till Jamaica Hospital, medan resterade passagerare fått att kliva av och fortsätta sin resa.

Publisert: