Stort pådrag efter saknade

NYHETER

Poliser, hemvärnsmän och frivilliga letade ännu på söndagsmorgonen efter två män som försvunnit i Jämtland. Den ena är en 78-årig dansk medborgare som försvann i Sveg. Den andre är en norrman som söks nära Norgegränsen.

– Vi har tyvärr inte hittat dem, berättar Åsa Wallinder, länsvakthavande polisbefäl i Jämtland, för TT på morgonen.

78-åringen försvann i lördags natt i Härjedalen, någon gång mellan midnatt och klockan fem. Enligt polisen färdades mannen i en bil tillsammans med sin hustru. Bilen gick sönder i närheten av Sveg och paret övernattade i fordonet. När hustrun vaknade tidigt på morgonen var mannen borta.

Polisen satte in hundar och helikopter i spaningarna och frivilliga från Missing People slöt upp. Hemvärnet har också deltagit i det hittills resultatlösa letandet i närheten av Ljusnan.

– Vi har haft omfattande resurser som letat efter honom, berättar Wallinder.

Har varit saknad sedan i onsdags

Ännu större insatser har gjorts i sökandet efter en norsk medborgare som troligen försvunnit i Jämtlandsfjällen. Norsk polis slog larm till sina svenska kollegor i lördags natt. Då hade mannens bil påträffats vid en rastplats vid byn Skalstugan intill länsväg 322, nära gränsen mot Norge.

Såväl norska poliser som personal ur norska civilförsvaret och norska hemvärnsmän deltar i sökandet efter mannen som är i 40-årsåldern. Även fjällräddare och Missing People är inkopplade på fallet.

– Han har varit saknad i Norge sedan i onsdags, säger Åsa Wallinder.

Däremot har en 19-årig kvinna och en 26-årig man kommit tillrätta. Anhöriga slog larm i lördags att de båda försvunnit i samband med en fisketur vid Helagsfjället i Ljungdalen.

– Det hade blivit ett missförstånd. När paret förstod att de båda var eftersökta hörde de av sig, berättar Wallinder.

TT