Varningsskylten som ska få dig att titta upp

avMatilda Andersson

1 av 5 | Foto: Jacob Sempler
”Varning för gångtrafikanter med smartphone”.

Stockholms innerstad har fått nya trafikskyltar – som varnar för smartphoneanvändare.

– Tyvärr tror jag att de som mest skulle behöva se skylten aldrig någonsin kommer att se den. De är ju för upptagna med sina telefoner, säger Jacob Sempler, en av personerna bakom skylten, till Aftonbladet.

”Varning för smartphoneanvändare”. Sedan några dagar tillbaka har trafikskyltarna som uppmanar människor att se upp för folk med smartphones fått flera stockholmare att reagera.

– Jag är ju själv skadligt beroende av sociala medier. Och en dag på väg till jobbet höll jag på att bli överkörd för att jag gick och stirrade ner i telefonen som en sjuk person. Då slog det mig att jag ju inte är ensam med det här beteendet, säger Jacob Sempler till Aftonbladet.

Det var så han fick idén att tillsammans med Emil Tiismann skapa skyltarna som nu sitter vid Götgatan på Södermalm i Stockholm, i korsningen Källargränd i Gamla stan och på Mäster Samuelsgatan vid korsningen Birger Jarlsgatan på Östermalm.

Hyllas av polisen

Hittills har responsen varit övervägande positiv. Både Södermalmspolisen och MTR, som ansvarar för Stockholms tunnelbana, har twittrat positivt om de nya skyltarna.

Jacob Sempler och Emil Tiismann jobbar till vardags på reklambyrå. Nu hoppas de att skyltarna ska få sitta kvar.

– Dock tror jag tyvärr att de som allra mest skulle behöva se skylten aldrig någonsin kommer att se den. De är ju för upptagna med sina telefoner.

ARTIKELN HANDLAR OM

Stockholm

Trafik