Trumps advokat till attack: ”Man kan inte våldta sin egen fru”

1 av 6
Michael Cohen.
NYHETER

Donald Trumps ex-fru sa att han våldfört sig på henne.

I går hotade och attackerade hans advokat en journalist – med felaktiga påståenden.

– Jag ska sabba ditt liv – man kan inte våldta sin egen fru, sa Michael Cohen, skriver The Guardian.

Donald Trump började sin presidentkampanj med att anklaga mexikaner för att vara våldtäktsmän, som förde med sig kriminalitet in i USA. Republikanledaren sa då enligt den amerikanska nyhetssajten The Daily Beast:

– Jag menar, någon begår ju dem! Vem begår alla våldtäkter?

Det följde The Daily Beast upp med en artikel om hur affärsmogulen själv anklagats för att ha våldtagit sin egen fru. I Harry Hurt III:s bok ”Lost Tycoon: The Many Lives of Donald J. Trump” från 1993 berättar Trumps ex-fru Ivana Trump om en gång 1989 när han med våld skulle ha gett sig på henne ”som i en våldtäkt, fast jag vill inte att mina ord ska tolkas bokstavligt eller som något kriminellt”.

”Ett våldsamt övergrepp”

Som hämnd för en smärtsam skalpoperation av en kirurg som Ivana rekommenderat, höll han enligt boken bort hennes armar medan han slet i hennes hår, rev av hennes kläder och drog ner hennes byxor. ”Sedan trycker han in sin penis i henne för den första gången på sexton månader. Ivana är förskräckt, det är ett våldsamt övergrepp”, står det i boken, skriver The Daily Beast.

Den fortsätter: ”Enligt de versioner hon upprepar för några av sina närmst förtrogna, så våldtog han henne”. Affärsmannen har alltid kallat anklagelserna om att han skulle ha våldfört sig på Ivana, som han varit gift med mellan 1977 och 1992, för falska.

”Jag kommer att sabba ditt liv”

Nu har Trump åter hamnat i blåsväder efter att hans advokat och talesman Michael Cohen i går gått till attack mot The Daily Beasts reporter Tim Mak.

– Skriver du en artikel som har Mr Trump i den, med ordet ”våldtäkt”, så kommer jag att sabba ditt liv, så länge du är kvar på denna jävla planet, sa han enligt The Daily Beast.

– Jag varnar dig, trampa väldigt försiktigt, för vad jag kommer att göra med dig kommer att bli väldigt jävla äckligt. Förstår du mig?

Cohen sa att de skulle ses i rätten, där han skulle ”ta varenda liten slant du fortfarande inte har”. Han fortsatte:

– Du snackar om republikanernas frontman, en presidentkandidat så väl som en privat individ som aldrig våldtagit någon. Och, givetvis, fatta att man per definition inte kan våldta sin fru.

Olagligt sedan 1993

Våldtäkt inom äktenskapet var olagligt i alla amerikanska stater 1993, skriver The Guardian. I staten New York olagliggjordes det 1984 - fem år innan den påstådda incidenten.

Trots flera kontroversiella kommentarer från Trump och hans kumpaner så har han bibehållit sin position som republikanernas toppkandidat i nationella mätningar.

ARTIKELN HANDLAR OM