Här visste de inte om varandra – 33 år senare var Mathias och Cecilia gifta

NYHETER

Gjorde galen upptäckt hemma hos svärföräldrarna

1 av 3 | Foto: Mathias och Cecilia på varsin sida om simskoleläraren. Foto: Privat.

På varsin sida om simskoleläraren satt de på bilden från sommaren 1973. Men Mathias och Cecilia kände inte varandra. Och de visste inte att deras vägar skulle korsas igen.

– Är det ren jävla slump eller finns det någon grundtanke i botten? frågar sig Mathias Asp.

De hade träffats på en blinddejt 1989. Mathias Asps brors fru försökte para ihop honom med en jämnårig tjej vid namn Cecilia.

De fattade tycke för varandra snabbt, men när Cecilia var hemma hos Mathias föräldrar gjorde paret en märklig upptäckt. I ett fotoalbum från 70-talet syntes de precis bredvid varandra i en bild från simskolan 1973.

– Hon sade ”där är ju jag på andra sidan”, berättar Mathias Asp för Aftonbladet.

Använde bilden som bröllopsinbjudan

Efter att ha läst Aftonbladets artikel om amerikanska paret Jourdan och Ryan Spencer hörde han av sig och berättade historien om bilden.

– Vad är oddsen att man sitter halvfrusen i badbyxor när man är sex år gammal utan att känna varandra och sedan gifter sig? säger han.

Ja, 2006 gifte sig nämligen Mathias och Cecilia Asp. Och inbjudan som skickades ut till gästerna var väldigt speciell.

– Vi tog fram den gamla bilden, förstorade den och sprejade ett hjärta runt oss.

Hade flera chanser att träffas

Sedan ett år tillbaka bor de på Mallorca. De har hunnit få fyra barn och de två minsta (en tjej på fem år och en kille på 17) bor också med familjen i Spanien.

I efterhand har makarna Asp insett att det inte bara var den där simskolan som hade kunnat föra dem samman. De hade fått fler chanser.

Som när Cecilia gick på samma förskola som där Mathias mamma jobbade. Eller när de båda var på samma konsert utan att veta om det. Har det fått dem att tro på ödet?

– Vi fick ju flera chanser att puttas ihop. Man får en sådan ödeskänsla. Är det ren jävla slump eller finns det någon grundtanke i botten?, säger Mathias Asp.

ARTIKELN HANDLAR OM

Relationer