Göteborg

Stökigt på Sjumilaskolan efter dödskjutningen

Av: 

Michael Poromaa

Linnea Järkstig

NYHETER

Mer än ett 50-tal föräldrar har samlats i Sjumilaskolan i Biskopsgården i Göteborg under måndagsmorgonen.

Nu vägrar en del att lämna platsen, enligt SVT Väst.

– De känner frustration och är oroliga för barnens trygghet, säger rektor Hamid Zafar.

Tipsa | Aftonbladet

Det var i fredagskväll  en 26-årig man sköts till döds på skolgården. Mannen hade varit och spelat bandy när han sköts av flera skott vid skolområdet.

Nu är föräldrarna oroliga att barnen inte kan vara säkra på skolan efter dödsskjutningen. På måndagsmorgonen kom flera föräldrar till skolan med sina barn, men ett 50-tal vägrade att lämna sina barn där.

– Det är väldigt tragiskt. I det här fallet hade personen inget samröre med skolan, men det tragiska är att det hände på skolområdet, säger Hamid Zafar.

”Är jätteorolig”

Skolan hade under morgonen ett möte i aulan där man informerade om läget. Nu har de kallat in omårdeschef, sektionschef och psykologer för att kunna möta barnens, föräldrarnas och personalens oro. Dessutom ringer rektorn hem till alla föräldrar som valt att ha barnen hemma.

– Jag känner mig jätteorolig. Mina barn är hemma för att deras säkerhet inte är 100 procent längre. Vi litar inte på skolan längre, vad som helst kan hända, säger Mohamed Riyad, förälder som var på skolan i morse.

De barn som däremot gått till skolan har vanliga lektioner under dagen.

– Det är viktigt att fungera som en vanlig skola för eleverna. De ska kunna känna sig trygga och att det är en normal skoldag, säger Hamid Zafar och poängterar att skolan är säker.

Enligt uppgifter till Aftonbladet går föräldrarna nu vidare till andra skolor för att prata med rektorer om säkerheten i området. Nu ska föräldrarna vara på väg mot Ryaskolan för att sedan gå till Svartedalensskola.

”Lugnt och fredligt”

Vid 10-tiden larmades polisen till platsen. Men ärendet var inte polisiärt och de kunde lämna skolområdet.

– Vi blev larmade till ett bråk, men det var föräldrar som var högljuda och samtalade med personal så det var fredligt och lugnt, säger Ulla Brehm, presstalesman för polisen region Väst.

Polisen har förstärkt bemanningen på platsen och genomför trygghetsskapande åtgärder sedan dödsskjutningen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Byt till ett smart elavtal helt utan bindningstid. Just nu! 6 månader utan fast avgift, klicka här.

Greenely.se

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Göteborg

ÄMNEN I ARTIKELN

Göteborg

Brott