Nu har Louis hittats

NYHETER

Hundälskare sluter upp i jakten

1 av 3 | Foto: PRIVAT
Loui med familjens katt Nova.

Shih tzu-hanen Loui försvann förra lördagen i stadsdelen Stavre i Trollhättan. Nu misstänks han ha blivit stulen – och hundentusiaster gör sitt bästa för att få hem honom.

– Det känns jättebra att folk bryr sig så mycket och vill hjälpa till helt ideellt, säger husse Magnus Olsson till Aftonbladet.

Sedan texten skrevs har Loui hittats – läs mer här!

Efter att hunden Loui försvunnit från familjens hem i Stavre i Trollhättan förra lördagen trodde polisen först att han sprungit bort.

Senare kom dock uppgifter från två av varandra oberoende vittnen som sett hunden på en buss, buren av en grupp killar som ”bröt på engelska”.

– Först rubricerades det som försvunnet gods, men efter att han hade setts med de där killarna är det nu i stället stöld som gäller, säger Owe Larsson, inre befäl hos polisen i Trollhättan, till lokaltidningen Ttela.

”Sociala medier är väldigt bra”

Samtidigt pågår ett stort arbete på Facebook för att hitta Loui. En grupp har startats som nu har 400 medlemmar och en efterlysning har delats av flera stora hundgrupper.

– Vi har till och med fått meddelanden från hundgrupper i Norge. Sociala medier är väldigt bra när sådana här saker händer, säger Louis husse Magnus Olsson till Aftonbladet och fortsätter:

– Vi hoppas att någon ser honom och känner igen honom.

Dessutom har familjen utfärdat en hittelön på 2 000 kronor för den som kan göra så att Loui kommer hem igen. För tillfället handlar det mest om att tipsa polisen var hunden kan tänkas vara.

– Det handlar egentligen bara om att få in tips och sprida det ännu mer. Att åka runt och leta är som att leta efter en nål i en höstack. Han kan ju vara var som helst, säger Magnus.

Tappade spåret vid idrottsplats

Några av alla som försökt hjälpa till är organisationen Missing Dog Västra Götaland. De bistod bland annat med en så kallad id-hund som försökte spåra upp Loui. Spåren tog dock slut vid idrottsplatsen Edsborg, inte långt från stadsdelen Stavre.

– Spåren ledde först runt i trädgården, då det är där Loui brukar vara. Sedan markerade id-hunden Furia bortåt och spåret ledde oss till Edsborg. Vi gick runt i området, men Furia verkade ha tappat spåret, säger Andreas Selin på Missing Dog till Aftonbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM