”Hon är i paradiset nu”

Publicerad:
1 av 12

NYHETER

Göteborgstjejen Anisah Bourriague omkom i en bilolycka i USA. För att familjen skulle kunna begrava henne i Sverige gick hela samhället i USA samman och skänkte över 100 000 kronor.

– Nu kan hon vila i frid, säger mamman Ayaan Bourriague Nur.

Det var storm över delstaten Tennessee kvällen före julafton. 16-åriga Anisah Bourriague, från Göteborg, och två vänner bestämde sig ändå för att ta bilen till en närliggande stad. Tanken var att hälsa på en kompis. Det var dock ingen av dem som återvände.

Efter många timmar av oro och sökande hittade polisen deras bil upp- och nedvänd i en bäck. Utan överlevande. Ända sedan dess har hennes mamma Ayaan Bourriague Nur kämpat för att ta kroppen till Sverige. Till slut lyckades hon.

– Hon skulle ha kommit i måndags, men det blev strul med flyget så hon fick spendera en natt i Stockholm. Men nu är hon här, säger hon, där hon står vid Fridhems begravningsplats på Hisingen.

”Tror att hon hade velat detta”

Det är dit den svarta begravningsbilen med den vita kistan har rullat den här fredagen. Det är dit Anisah Bourriague har förts. Hon ska få vila i Göteborg. Staden där hon föddes och växte upp.

– Vi är jätteglada över att hon är här och jag tror att hon själv hade velat detta. Nu kan hon vila i frid. Det är det viktigaste för oss, säger Ayaan Bourriague Nur.

– Och så kan man komma hit och hälsa på när man tänker på henne.

Hemtransporten från USA möjliggjordes tack vare hela det samhälle Anisah Bourriague tillhörde i USA.

Tillsammans skänkte familjer, vänner, grannar, företag och 16-åringens skola närmare 150 000 kronor för att förverkliga familjens önskan.

– Det är helt otroligt hur hjälpsamma de har varit. Att de har slutit samman när något sådant här fruktansvärt har hänt. Hon ...

”Hade fullt upp”

Ayaan Bourriague Nur är rörd. Och måste samla sig lite innan hon kan fortsätta.

– Hon var jätteälskad. Av alla. Hon gick andra året på High school. Hon var cheerleader, jätteduktig. Och så jobbade hon. Hon var en tjej som hade fullt upp!

Efter de orden går ett litet ljus att ana i Ayaan Bourriague Nurs ögon. Ett litet ljus i en stor sorg. Hon blickar mot graven som ligger ett par meter bakom henne. Sedan mot himlen.

– Men nu är hon i paradiset. En bättre plats där det inte är så kallt.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN