Skickade recension till polisen efter natt i fyllecell

avViktor Adolfsson

NYHETER

"Uppenbart att han har humor"

1 av 2
Mejlet till polisen. Foto: Polisen / Michael Säll Lindahl

En man som fått tillbringa natten i arresten i Umeå passade på att höra av sig till polisen efter besöket. Han skrev ett mejl – som om han recenserade en hotellnatt.

”Tre stjärnor utav fem, would go again”, skriver mannen.

I förra veckan trillade det in ett ganska ovanligt mejl till polisen i Västerbotten. Det kom från en man som suttit i den beryktade fyllecellen.

”Jag hade äran att tillbringa natten i ert etablissemang i går pga självförvållat intag av alldeles för mycket rusdrycker”, skriver mannen i början av sitt mejl.

Sedan fortsätter han med att recensera arrestens luftfuktighet, syrehalt och avsaknad av kaffemaskin.

”Många omhändertagna är roliga”

Biträdande regionpolischef Micael Säll Lindahl delade med sig av mejlet på Twitter.

– Det var ganska uppenbart att han har humor. Jag tror nog att kaffe skulle uppskattas, men vi kommer nog inte köpa in någon kaffemaskin. Lite tanken med arresten är ju att man inte ska vilja komma tillbaka, säger han till Aftonbladet.

Faktum är att många som suttit i arresten hör av sig i efterhand – och flera intagna sprider skratt bland personalen redan under sina besök.

– Vi har jättemånga som blir omhändertagna som är väldigt roliga. Det mesta går inte att skicka vidare men det här gick att göra utan att hänga ut någon. Det händer mycket tragiskt men också mycket roligt och dråpligt, säger Säll Lindahl.

”Luktar inte jordgubbstårta”

Mannen klagade också på luften i arresten, och även hos polisen delar man uppfattningen om att den kanske inte alltid är den bästa. Särskilt på sommaren när det är varmt.

– I en arrest där vi omhändertar folk som druckit för mycket alkohol brukar ju inte luften bli bättre om man säger så. Det brukar inte alltid lukta jordgubbstårta, säger Säll Lindahl och fortsätter:

– Det demokratiska med det är att det är lika illa för oss som jobbar där, och vi är ju där oftare.
Här är hela mejlet från mannen:
"Jag hade äran att tillbringa natten i ert etablissemang igår pga självförvållat intag av alldeles för mycket rusdrycker.
Ni borde se över erat ventilationssystem, både luftfuktighet och syrehalten verkade vara utöver det normala.
Jag skulle även rekommendera att investera i en kaffemaskin till "lobbyn". Utöver att gynna personalen borde det också leda till enklare eventuella förfrågningar till "residenterna" efter visiten. Man brukar ju kunna vara lite tvär där på morgonkvisten.
Tre stjärnor utav fem, would go again".

ARTIKELN HANDLAR OM