Valet 2010

Sex kända utlandssvenskar om höstens val i Sverige

Av: 

Patrik Brenning

Erik Olsson

NYHETER

Victoria Silvstedt: Jag följer valrörelsen på nätet

Omkring 130 000 röstberättigade svenskar bor utomlands. Om det blir ett jämt val kan utlandssvenskarna fälla avgörandet.

Trots det valde bara knappt tre av tio att rösta 2006. Aftonbladet har frågat sex kända utlandssvenskar om deras intresse för höstens val:

1. Hur väl följer du den svenska valrörelsen?

2. Kommer du rösta?

3. Vilka tror du vinner?

Victoria Silvstedt, 35,

Modell, New York

1. – Jag följer den genom familjen och på nätet.

2. – Jag kommer att rösta men jag vet inte hur eftersom jag inte vet vart jag kommer att befinna mig när det börjar närma sig.

3. – Den frågan vill jag inte svara på.

Sven-Bertil Taube, 75,

Skådespelare, London

1. – Jag följer den ganska aktivt nu eftersom jag befinner mig i Sverige, jag är i Luleå och filmar. Jag har sett en del debatter på tv bland annat. Fast jag har egentligen aldrig varit särskilt politisk.

2. – Jag vet inte om jag kommer åt det. Jag antar att jag måste ta mig till ambassaden i London och jag kommer inte vara där nu på ett tag. Men jag har röstat tidigare.

3. – Utan att vara väldigt insatt tycker jag att alliansen verkar ha gjort bra ifrån sig, det kanske blir de som vinner.

Pontus Wernbloom, 24,

Fotbollsspelare, Alkmaar, Holland

1. – Inte jätteaktivt.

2. – Jag har fått hem blanketterna så jag måste ju skicka in någonting. Annars kanske Sverigedemokraterna kommer in. Jag måste ju göra någonting.

3. – Jag tror tyvärr att de blåa vinner.

Marcus Samuelsson, 39,

Krögare, New York

1. – Jag läser Svenska tidningar på nätet varje morgon, bland annat Aftonbladet. Sen är jag i Sverige en hel del och tar del av den där.

2. – Ja, det kommer jag göra. Men jag är inte på plats i Sverige utan kommer göra det via det Svenska konsulatet här i New York.

3. – Det ser jämnt ut. Men jag tror den nuvarande regeringen kommer sitta kvar. Ser man till den ekonomiska nedgången som varit i många länder så har ju Sverige klarat sig väldigt bra. Och jag tycker att de verkar ha gjort ett bra jobb, även om man aldrig vet om det blivit annorlunda med en annan regering.

Maria Montazami, 44,

Tv-kändis, Laguna Niguel, Kalifornien

1. – Jag är inte så insatt i den svenska politiken så tycker jag att det är lite orättvist om jag skulle rösta. Rösta är jätteviktigt för landet men vet man inte allt så tycker jag att som utlandssvensk så är det bättre att avstå.

2. – Nej.

3. -

Marcus Berg, 24,

Fotbollsspelare, Eindhoven, Holland

1. – Det är inte så att jag tar tidningen bara för att läsa om det men jag har läst lite och sett en del på tv. Lite försöker man hänga med.

2. – Jag har inte bestämt det än men jag tror det.

3. – Jag tror nog det blir blått

ANNONS

Hos Cellbes hittar du trendsäkert mode i alla storlekar! Fynda bland nyinkomna produkter och aktuella kampanjer.

Extern länk från Cellbes

Till Cellbes

Aftonbladets bloggar
Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Valet 2010

ÄMNEN I ARTIKELN

Valet 2010