Nyheter

Angelina Jolie och Obama fördömer Koranbränningen

Av: 

Carina Bergfeldt

NYHETER

Hollywoodstjärnan om prästens planer: ”Jag finner inga ord”

Upprörd Goodwill-ambassadören och skådespelerskan Angelina Jolie ger en presskonferens i Islamabad och fördömer den planerade koran-bränningen.
Upprörd Goodwill-ambassadören och skådespelerskan Angelina Jolie ger en presskonferens i Islamabad och fördömer den planerade koran-bränningen.

Världens muslimer protesterar utanför amerikanska ambassader.

Och nu ger sig även Usa:s president Barack Obama och Hollywoodstjärnan Angelina Jolie in i diskussionen om pastorn Terry Jones planer på att bränna Koranen.

– Jag finner inga ord, säger skådespelerskan.

– Det skapar ett gyllene tillfälle för Al Qaida, säger presidenten.

Om två dagar har det gått nio år sedan de två planen kraschade in i World Trade Center i New York.

Aftonbladet har i flera artiklar berättat om Terry Jones, ledare för kyrkan The Dove World Outreach Center i Gainesville i Florida, som då planerar ett bokbål med koraner.

”Inga planer på att ställa in”

Trots massiva protester från hela världen, och kommetarer från bland andra Påven och USA:s utrikesminister Hillary Clinton om att han kan försätta amerikanska soldater i livsfara, planerar pastorn fortfarande att fullfölja sitt bokbränneri.

– Vi har inte några planer på att ställa in, sa han under en presskonferens i förrgår.

”Finner inga ord”

Nu sällar sig även Hollywoodstjärnan Angelina Jolie till raden av högljudda motståndare till aktionen. Skådespelerskan, som under två dagar besökt Pakistan i sin roll som Goodwill-ambassadör för FN för att uppmärksamma flodkatastrofen i landet, kommenterade i går planerna.

– Jag finner inga ord över att någon kan överväga att behandla en religiös skrift på det sättet, sa Angelina Jolie till en samlad presskår under en presskonferens i Islamabad sent i går kväll.

Obama håller med

Och i dag fick skådespelerskan medhåll från USA:s president. I en tv-sänd intervju med ABC kallade han pastorns planer för ”ett trick” som, tillade han, ”allvarligt kan skada unga män och kvinnor i uniform”.

– Det skapar ett gyllene tillfälle för Al Qaida, tillade presidenten.

Terry Jones kyrka, The Dove World Outreach Center, har ett 30-tal anhängare och har gjort sig känd som starkt anti-islamsk.

Den hävdar bland annat att islam härstammar från djävulen.

ANNONS

Se över ditt elavtal när priserna rusar! Jämför och hitta det bästa elavtalet för dig.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert: