Angelina Jolie och Obama fördömer Koranbränningen

Hollywoodstjärnan om prästens planer: ”Jag finner inga ord”

Upprörd Goodwill-ambassadören och skådespelerskan Angelina Jolie ger en presskonferens i Islamabad och fördömer den planerade koran-bränningen.
Upprörd Goodwill-ambassadören och skådespelerskan Angelina Jolie ger en presskonferens i Islamabad och fördömer den planerade koran-bränningen.

Världens muslimer protesterar utanför amerikanska ambassader.

Och nu ger sig även Usa:s president Barack Obama och Hollywoodstjärnan Angelina Jolie in i diskussionen om pastorn Terry Jones planer på att bränna Koranen.

– Jag finner inga ord, säger skådespelerskan.

– Det skapar ett gyllene tillfälle för Al Qaida, säger presidenten.

Om två dagar har det gått nio år sedan de två planen kraschade in i World Trade Center i New York.

Aftonbladet har i flera artiklar berättat om Terry Jones, ledare för kyrkan The Dove World Outreach Center i Gainesville i Florida, som då planerar ett bokbål med koraner.

”Inga planer på att ställa in”

Trots massiva protester från hela världen, och kommetarer från bland andra Påven och USA:s utrikesminister Hillary Clinton om att han kan försätta amerikanska soldater i livsfara, planerar pastorn fortfarande att fullfölja sitt bokbränneri.

– Vi har inte några planer på att ställa in, sa han under en presskonferens i förrgår.

”Finner inga ord”

Nu sällar sig även Hollywoodstjärnan Angelina Jolie till raden av högljudda motståndare till aktionen. Skådespelerskan, som under två dagar besökt Pakistan i sin roll som Goodwill-ambassadör för FN för att uppmärksamma flodkatastrofen i landet, kommenterade i går planerna.

– Jag finner inga ord över att någon kan överväga att behandla en religiös skrift på det sättet, sa Angelina Jolie till en samlad presskår under en presskonferens i Islamabad sent i går kväll.

Obama håller med

Och i dag fick skådespelerskan medhåll från USA:s president. I en tv-sänd intervju med ABC kallade han pastorns planer för ”ett trick” som, tillade han, ”allvarligt kan skada unga män och kvinnor i uniform”.

– Det skapar ett gyllene tillfälle för Al Qaida, tillade presidenten.

Terry Jones kyrka, The Dove World Outreach Center, har ett 30-tal anhängare och har gjort sig känd som starkt anti-islamsk.

Den hävdar bland annat att islam härstammar från djävulen.

Publisert: