Nyheter

"Jättedåligt av Mona"

Av: 

Susanna Vidlund

NYHETER

Aftonbladets Lena Mellin om Sahlins tennisbesök

7 500 kronor.

Så mycket var Stockholm Open-biljetterna värda som Mona Sahlin tog emot.

– Det är jättedåligt om hon har tagit emot biljetter till ett så högt värde, säger Aftonbladets Lena Mellin.

Aftonbladets Lena Mellin.
Aftonbladets Lena Mellin.

Biljetterna till tennis-matcherna på Swedish Open var värda 750 kronor per styck och dag, rapporterar nyhetstjänsten Realtid. Tävlingsledningen har bekräftat att Mona Sahlin tog emot gratisbiljetter för fem dagar. Hon gick på matcherna tillsammans med sin son.

– Jag tror att det är snubblande nära att Mona Sahlin kan bli åtalad för mutbrott för det här. 750 kronor, multiplicerat med fem dagar och två personer ger en summa på totalt 7 500 kronor, konstaterar Aftonbladets politiska kommentator Lena Melln.

Kritiserade Arkelsten

I förra veckan riktade Mona Sahlin stark kritik mot Sofia Arkelsten som hade tagit emot bjudresor till Sydfranska Pau, Tanzania och Finland:

– Jag tycker att hon har visat ett fruktansvärt dåligt omdöme. Och uppenbarligen mer än en gång. Nu är det upp till moderatledaren att visa om han tycker det är rimligt att ha en partisekreterare som har gjort det, sa Mona Sahlin då till Aftonbladet.

Hon efterlyste också en debatt om vad politiker får bjudas på och sa:

– En politiker får aldrig ens låta misstanken finnas om att man går att köpa, sa Sahlin till Aftonbladet.

Sten i glashus

Att Mona Sahlin var så kritisk mot Arkelsten, är något som nu ligger henne i fatet.

– I Arkelstens fall rörde det sig om en studieresa där nöjesinslagen inte ansågs vara alltför stora. Fallet med Stockholm Open måste man ju betrakta som ett rent nöjesarrangemang. Här kan man verkligen snacka om att Mona Sahlin kastar sten i glashus, säger Lena Mellin.

Att Mona Sahlin valde att gå på detta nöjesarrangemang med sin son och inte med en kollega, är också en försvårande omständighet.

– Absolut. Det ser mer illa ut än om hon hade gått med en partikollega.

För mycket gratisätande

Enligt Lena Mellin är politikerna vanligt förekommande på diverse gratisarrangemang och bjudningar, något som förmodligen påverkar deras omdömen.

– Jag tror att partitopparna ägnat sig åt så mycket gratisätande och biopremiärer att de inte längre reflekterar över att det skulle vara något tokigt med det.

Är det rimligt att partiledare ska få gå på exempelvis gratisbio?

– De har råd att gå på bio ändå och skulle inte behöva skänka sin glans åt premiärerna. Dessutom kan ju en politker få upp emot sex biljetter, bjudmat och presenter och då stiger ju värdet. Men framför allt blir det slentrian, de märker inte när det glider över i något annat. Biljetter till Stockholm Open är ju en väldigt ståtlig present.

ANNONS EXTERN LÄNK

Köp munskydd, Covid antikroppstester & alcogel och minska risken för smittspridning idag!

Meds

Publisert: