Iskyla på väg

Snön drar bort och temperaturen faller

Snöovädret klingar av och ersätts med – svinkyla.

Framåt tisdag och onsdag sjunker temperaturen som en sten.

– Det blir riktigt kallt i södra Sverige, säger Johan Groth, meteorolog på Storm Geo.

Klicka på bilden för större kartor!
Klicka på bilden för större kartor!

Det snöar fortfarande kraftigt i stora delar av landet. Snöfallet väntas fortsätta även under natten. Ovädret drar sig sakta men säkert norrut – tidigare har det varit värst över den södra ostkusten.

Iskyla på väg

Men en stor väderförändring är på väg. I morgon kommer snön mest i form av byar i södra och mellersta Sverige. Sedan tunnas snömolnen ut allt mer. På tisdag kväll och onsdag klarnar det även i de ovädersdrabbade områdena. Det blir klart och kallt.

– Det kan bli väldigt kallt mot mitten av veckan. I och med att molnen tunnas i södra och mellersta Sverige faller temperaturerna rejält. Det kan bli ner mot minus 20 grader i Stockholm, och även längre söderut, säger Johan Groth.

Det har varit kallt i Norrland i veckan. Från Lappland rapporteras temperaturer ner mot minus 30. Där blir det något mildare de närmaste dagarna.

Julafton kan bli mild

Julen närmar sig och då kan ett nytt snöväder komma in söderifrån, som det ser ut just nu.

– Det är lite tidigt att sia om, men det kan bli blidväder på julafton i södra och mellersta Sverige. Luften nere över kontinenten och som just nu är på väg hit är riktigt mild, säger Johan Groth.

Hitta.se - Sveriges Privatpersoner och FöretagRattmuff, spade eller nya reflexer?
Publisert: