Hittade mördarspindel i raggarbil

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2
Laila Rygh, 31, fick en överraskning på köpet.

NYHETER

Laila Rygh, 31, köpte en bil från USA.

På köpet fick hon en överraskning – världens farligaste spindel.

– Först blev jag livrädd, nu tycker jag den är cool, säger hon.

Familjen Rygh från byn Gyttorp i Västmanland har fått tillökning. Förutom två föräldrar och två barn har de fått ett husdjur, mördarspindeln svarta änkan. Spindeln tog sig till Sverige i en Pontiac som familjen beställde från USA. Bilen är en gammal raggarbil som har stått länge i ett garage. Spindeln dök upp redan för en vecka sedan men det var först i helgen som familjen lyckades få tag i den.

– Den gömde sig i motorhuven och sprang ut på gräsmattan när min man startade motorn. Min mans kompis lyckades fånga den i en glasburk, säger Laila Rygh.

Vad tänkte du när du såg spindeln?

– Att den inte får åka i min bil. Sen funderade jag på vad vi skulle göra med den. Det är världens farligaste spindel så vi kunde inte släppa ut den, men vi ville inte döda den heller.

Kolmården tackade ja

Efter att Laila Rygh visat upp spindeln på sonens skola började hon ringa runt till olika zoo-affärer i närområdet för att se om de ville ta över den svarta änkan. Alla sa nej, tills Lailas make kom på att de skulle ringa Kolmården. Och de tackade ja.

Kommer du sakna spindeln?

– Ja, jag har blivit fäst vid änkan. Det här är stort, jag trodde aldrig att vi skulle få en sån gäst. Jag har samlat flugor till den och visat den för grannbarnen, de blev helvilda. Samtidigt är jag rädd för att den ska hoppa ur burken, vi har ju barn.

Publicerad: