Bil voltade – landade på tiotalet andra bilar

avWilliam Svärd

Foto: Foto: Tom Gyllenhammar/71000
Bilen voltade över flera andra bilar innan den stannade på taket.

En personbil voltade av vägen och landade ovanpå ett tiotal parkerade bilar i Båstad på lördagseftermiddagen.

Efter olyckan försökte de tre män som färdades i bilen smita från platsen men hölls kvar av vittnen.

– Det var lynchstämning, säger Michael Bengtsson, räddningsledare till Helsingborgs Dagblad.

Olyckan inträffade på Italienska vägen i närheten av Hasses lada vid köpcentrumet i Boarp strax efter klockan halv två på lördagen.

Voltade på parkering

Den guldfärgade Mercedesen kom enligt räddningstjänsten körade i full fart när något gick på tok. Den körde in i ett staket och voltade sedan av okänd anledning upp i luften och landade upp och ned på en rad parkerade bilar utanför köpcentrumet.

– Bilen åkte av vägen in på parkeringsplatsen. Jag vet inte exakt hur det gick till, men jag kan tänka mig att han flög upp på den första bilen och landade på de andra. Han skadade väl åtta-tio bilar, säger brandingenjör Andreas Nilsson.

"Lynchstämning"

Enligt polisen färdades tre män i Mercedesen. Efter olyckan försökte de smita från platsen. Människor på parkeringen, vars bilar blev skadade, ska dock ha strömmat till för att hindra dem, och stämningen blev hotfull.

– Det rådde lynchstämning. Det var kaos när vi kom fram, säger Michael Bengtsson, räddningsledare på Räddningstjänsten i Båstad till Helsingborgs Dagblad.

Flera polispatruller kallades till platsen. Det är i nuläget oklart vem av de tre i bilen som kört, men eftersom alla tre var berusade greps de allihop, misstänkta för rattfylleri och vårdlöshet i trafik.

En man som färdades i den voltade bilen fördes till sjukhuset i Helsingborg med lättare skador.

Turligt nog träffades ingen annan människa i den våldsamma olyckan.