”Fränaste jag hört”

Aftonbladets Lena Mellin om duellen

Starten var trög men sedan hettade det till.

Aftonbladets Lena Mellin tycker att det var en av de fränaste debatter hon hört mellan två partiledare.

– De var jättetaggade och taskiga mot varandra, säger hon.

Lena Mellin.
Lena Mellin.

Det är otroligt jämnt mellan de två blocken och det avspeglades i debatten mellan Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt i kväll, tycker Lena Mellin.

– Jag tyckte det var fränt hela tiden. Det var nog en av de fränaste debatter jag hört, i alla fall så här långt ifrån ett val, säger hon.

Oavgjord debatt

Lena Mellin tycker att duellen slutade oavgjort.

– Det märks att det är två otroligt vana debattörer, och det är sällan någon vinner klart då de möts. I princip blev det oavgjort. Men eftersom det här är en tidig debatt kommer det inte att bli mindre fränt senare, säger hon.

Hur väl fick de fram sina budskap?

– De var bättre på att punktera varandras budskap än att föra fram sina egna. Det var väldigt hårda ordalag. Mona började med att ta upp Bildts hantering av krisen i början av 1990-talet och angav därmed tonen.

Överraskande om euron

Både Socialdemokraterna och Moderaterna har varit starka förespråkare för att Sverige ska gå med i euro-samarbetet. Därför var det förvånade att både Reinfeldt och Sahlin så starkt tog avstånd från euron, menar Lena Mellin.

– Annars kom inga nyheter, och det gör det sällan i de här tidiga debatterna. Partiledarnas främsta uppgift nu är att psika upp och mobilisera sina egna anhängare.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN