– Får man betalt för att skriva hos er?

NYHETER

Läsarna chattade med Lotta Holmström, redaktör för Läsarbladet

kalle säger: Hej hur kommer Läsarbladet att funka?

   Lotta Holmström säger: Det kommer att vara en samlingsplats för alla olika möjligheter att medverka på Aftonbladet. Sedan tidigare finns snabbfrågor, forum, eftersnack med mera. Nu kommer du också att kunna skriva egna artiklar, skicka in bilder och på än fler sätt delta och synas på Läsarbladet.

Tobben säger: Hej Lotta! Hur kom ni på den här idén? Finns det en förlaga?

   Lotta Holmström säger: Det finns en trend världen över att läsare medverkar mer och mer även på de större mediesajterna. Bloggutvecklingen visar att många vill delta på nätet, och det är bra för journalistiken eftersom det höjer kraven.

wille säger: varför valde ni att bara samarbeta med den tekniskt sämsta av de tiotal svenska webbloggportaler som redan finns?

   Lotta Holmström säger: Tekniken ska utvecklas på bloggportalen. I övrigt kan jag inte säga så mycket om det samarbetet, det får du fråga mina chefer om.

sara säger: Får man betalt för stt skriva hos er? I så fall, hur mycket?

   Lotta Holmström säger: Nej, för att så många som möjligt ska kunna göra sin röst hörd kan vi tyvärr inte betala för artiklarna. Vi hoppas och tror att det ska vara belöning nog att bli läst av många människor.

valter säger: vem avgör vilka läsare som ska skriva på Aftonbladet, och vilka är kriterierna?

   Lotta Holmström säger: Det kommer i första hand jag som redaktör bedöma. Kriterierna är vanlig journalistisk nyhetsvärdering.

Maria säger: Hur är det och jobba på Aftonbladet?

   Lotta Holmström säger: Det är roligt och utvecklande. Det är en arbetsplats där det händer mycket hela tiden.

säger: kommer läsarna att konkurrera ut er vanliga journalister?

   Lotta Holmström säger: Nej, det tror jag inte. Däremot kommer det att sättas större press på traditionella journalister vad gäller faktakoll bland annat, och det tycker jag är bra.

LL säger: Hur mycket/ofta får man skriva?

   Lotta Holmström säger: Du är välkommen med dina artiklar, sedan gör vi en redaktionell bedömning om vi vill publicera dem. Eftersom vi är precis i början av verksamheten har vi än så länge inga klara riktlinjer, utan kommer att bygga upp dem alltefter, när vi märker hur stort gensvar vi får.

wille säger: blev författar-sigge miljonär?

   Lotta Holmström säger: Ingen aning, men det tror jag inte.

3g:Jojo säger: Hej hej! Ni är jätte bra på aftonbladet, det är den enda tidningen jag läser! Om man ska vara lite kritiska så är ni lite långsama att uppdatera visa sajter, man övrigt är ni bäst! Jag undrar om ni har några jobb lediga på redaktionen?

   Lotta Holmström säger: Tack, det var roligt att höra. Lediga jobb kan du kika efter under "Jobba här" som finns längst ner på sajten.

säger: Kommer några kändisar att skriva hos er?

   Lotta Holmström säger: På Läsarbladet är det läsarna som står i fokus. Däremot anordnar vi chattar med kända personer, och de kommer du att kunna hitta på Läsarbladet också.

gusse säger: är det inte så att ni kommer att sno ideer från vanligt folk o sen göra artiklar av dem?

   Lotta Holmström säger: Det är tänkt att det är "vanligt folk" själva som kan få skriva när de har idéer. Men vi får också in många tips från allmänheten om saker vi ska skriva om - då handlar det mer om att belysa ett ämne som en person tycker är intressant än att sno idéer.

hedda säger: När kommer aftonbladet-tv?

   Lotta Holmström säger: Jag antar att du syftar på tv-sändningarna som Aftonbladet just fått koncession för? Jag tror inte det är något bestämt datum satt än.

Moa säger: Vad har du gjort tidigare?

   Lotta Holmström säger: Jag har jobbat på aftonbladet.se i nio år, så jag har gjort allt från att jobba med projekt inom handdatorer och wap till att vara nyhetsredaktör och faktiskt även en del teknisk utveckling.

Moderator säger: Nu är chattet slut!

   Lotta Holmström säger: Tack alla för trevliga frågor. Vi syns på sajten!