Man häktad för dubbelmordet i Surte

NYHETER

Greps när han skulle hämta pizza

Foto: kamerapress
Häktad Den 34-årige man som misstänks för inblandning i dubbelmordet i Surte häktades i dag i Alingsås tingsrätt.

En 34-årig man har anhållits, misstänkt för inblandning i dubbelmordet i Surte i slutet av april.

Mannen häktades i dag i Alingsås tingsrätt.

Polisen fortsätter nu sökandet efter fler gärningsmän.

34-åringen misstänks för mord alternativt medhjälp till mord. Han greps helt odramatiskt i fredags kväll.

– Han greps på en gata i nordvästra Göteborg, på väg till en pizzeria, säger Malin Sahlström vid Göteborgspolisens pressavdelning till aftonbladet.se.

Strax innan klockan 16 på måndagen förkunnade Alingsås tingsrätt att mannen ska sitta häktad, på sannolika skäl misstänkt för de brott som åklagaren anklagar honom för.

– Tingsrätten gick helt på min linje och det här ger oss lite arbetsro åtminstone ett par veckor, säger förundersökningsledaren Patrik Tilly till aftonbladet.se.

Han tror sig bli tvungen att begära förlängd häktningstid. 34-åringen sitter i det första skedet häktad till och med den 22 maj.

Begärs häktad

Mannen som nu misstänks för delaktighet i dubbelmordet i Surte den 26 april är sedan tidigare känd av polisen och har dömts för flera brott, bland annat grovt vapenbrott.

Han nekar till inblandning i dubbelmordet och vidhöll sin inställning under häktningsförhandlingen.

– Vi har haft spaning på honom ett tag nu, säger Malin Sahlström som i övrigt inte vill kommentera vad som lett polisen till 34-åringen.

Enligt Malin Sahlström kan det finnas fler gärningsmän bakom dubbelmordet, vilket Patrik Tilly också tror.

– Vår arbetshypotes är att det varit flera personer inblandade i mordet, säger han.

Ren avrättning

Dubbelmordet i Surte var en ren avrättning. På morgonen den 26 april i år hittades två män bredvid en bil i närheten av Fågeldammen. De hade skjutits i huvudet.

Området uppges vara ett känt tillhåll för kriminella. Polisen arbetade tidigt efter teorin att dubbelmordet hade kopplingar till de rivaliserande kriminella gäng som härjat i Göteborg de senaste åren.

Att mordet kan ha haft samband med det dramatiska värderånet på Landvetters flygplats har också funnits med i bilden. Teorin skulle då ha varit att de båda männen av någon anledning skulle tystas.

Tidigare:

Mia Carron, Robert Triches