Dementi

NYHETER

Jag har inte sagt att jag stöjder Hamas!!! Utan PLO!!!

Enligt Aftonbladets nätupplaga (har ännu inte sett papperstidningen) påstås att jag skulle ha sagt att Jag stödjer Hamas på Palestinakonferensen igår.

DETTA ÄR HELT FEL OCH GRUNDLÖST. Jag sade tvärton, på arabiska, enligt mitt handskrivna manuskript (tyvärr kan jag inte skriva arabiska tecken här):

Marhabban li l-wazir Atif al Adwan, la li'innu ana muwafiq maa al-barnamig al-siasi li harakat al-muqawama al-islamiyya - hamas - walakin li'innu inta mumathil hukumatin untikhibat demuqratiyan min al-schaab al-falastini.

Dvs Jag hälsar er välkommen minister Atif Adwan, INTE för att jag är enig med Den Islamitiska Motståndsrörelsen Hamas program, utanför för att ni representerat en regering som är demokratiskt vald av det palestinska folket.

Därefter sa jag att jag och Palestinagrupperna står bakom PLO:s program, vilket betyder godkännande av samtliga relevanta FN-beslut, såväl de som kräver israelisk utrymning av de ockuperade områdena, stopp för murbygget etc, som FN:s resolution från 1947 som stadgar om upprättandet av TVÅ stater (daulatan) i området, en israelisk och en palestinsk.

Jag betonade ordet DAULATAN (två stater) så tydligt att ingen kan ha missat det.Varenda palestinier vet också att stöd till PLO:s program betyder något helt annat än stöd till Hamas, eftersom PLO har erkänt Israel!

Ingen annan tidning jag sett har uppfattat att jag skulle ha sagt att jag "stöjder Hamas", vilket väl vore en sensation som fler än AB borde ha lagt märke till.

Jag skickade dessutom ut mitt anförande till TT på förhand (visserligen på svenska och engelska, men där innehållet klart framgick).

Jag förutsätter att detta omgående rättas till!!!

Per Gahrton