Modeevent av annorlunda kaliber

1 av 4 | Foto: Foto: Neat Couture
NYHETER

En kväll av Neat Couture återstår på Stockholms brantaste terrrass. Det är bara att se sig om efter en passande stil.

Vi har pratat med en av arrangörerna, So Last Seasons Johan Johansson Andersson, som inte är rädd för att styla om sig.

Måndagen den 12 juni förvandlades terrassen på F12 till The Factory. Andy Warhol tog emot gäster som Candy Darling och Leila K. Uppträdde gjorde Kitty on the Catwalk, allt medan servitriser i silver spred glans på stället.

Kvällen, som gick under namnet Neat Couture, är frukten av ett samarbete mellan Neat-gänget, Niklas Bildstein och Johan Johansson Andersson, till vardags designer (So Last Season) och moderedaktör på Nöjesguiden. Deras gemensamma önskan är att engagera besökarna till att vara en del av inredningen och atmosfären.

Maskerad?

- Nej, det här är något annat. Till en maskerad kommer folk som ketchupflaskor, säger Johan Johansson Andersson (eller den Andy Warhol som mötte upp i dörren på F12).

Hur gick det då på premiären?

- Som förväntat. Jag hade trott att folk skulle vara fega. Och många var det också. Det är trist. Folk tar sig själva på för stort allvar. Men en del hade verkligen ansträngt sig. Och så kom Leila K. Då blev jag glad.

Svårt tema?

- Det var det. Men vi ville sätta ribban ganska högt och det gjorde vi genom att börja med The Factory. Kommande teman blir lite enklare.

Vad är det viktigaste med de här kvällarna?

- Att gästerna känner sig välkomna. Att de underhålls och har trevligt. Grejen med att ha ett tema är att det ska vara lite svårt. Då måste folk lägga ned tid på sina klädval. Det är det som gör det till ett modeevent.

- Vi vill ju främst underhålla de som ansträngt sig. Man vill ju inte kasta pärlor till svin.

Ida Lithell

Allt om Stockholm

Neat Couture - del II

Utspelade sig den 17 juli, då temat för kvällen var White Night – Black Light. Besökarna uppmanades att klä sig i vitt medan Alice Schulman från Beckmans presenterade sin vita kollektion utan att använda sig av en catwalk.

Neat Couture - del III

Sommarfinalen är inbokad till den 28 augusti. Då står Neat Tagteam som dj:er. Kreatörer är JJA och Bildstein. Modevisning kl 22.00 för Alve Lagercrantz och Richard Söderberg (Macabre) och mycket mer.

Vi lär se mer av Neat Couture under hösten. Då flyttas nämligen festen till ett annat lyxigt ställe.

För mer info om Neat