Frågetecknen kring Sigrids försvinnande

NYHETER

16-åriga Sigrid försvann spårlöst när hon skulle gå hem från sin väninna.

Hennes mobil och skor hittades vid en förskola - och hennes kompis fick ett märkligt sms.

Här är frågorna som polisen söker svar på.

Sigrid Giskegjerde Schjetne, 16, försvann natten mot söndag den 5 augusti. Hon hade varit hos sin väninna i östra Oslo under kvällen och planerade att promenera hem vid midnatt.

Men Sigrid kom aldrig hem - utan anmäldes försvunnen.

Flera fynd

Redan under natten hittades flera av Sigrids tillhörigheter, exempelvis mobiltelefon och skor. Fynden gjordes i närheten av en förskola som ligger på vägen mellan väninnans bostad och Sigrids hem.

Polisen är övertygad om att Sigrid förts bort mot sin vilja.

– Att vi hittat flera saker som tillhör flickan gör saken mer misstänkt. Det finns ingen anledning till varför hon skulle ha tagit av sig sina skor och strumpor, har Brian Skotnes vid Oslopolisen tidigare sagt.

In i ny fas

Det mystiska försvinnandet har blivit en stor sak i Norge och tusentals norrmän har engagerat sig i sökandet.

Efter elva dygn har polisen fortfarande inte lyckats nå ett genombrott. Nu har utredningen gått in i en ny fas, skriver Verdens Gang.

I jakten efter de avgörande spåren är det i den befintliga informationen utredarna letar, och nu behandlas 1 700 tips av polisen.

– Målet är så klart att samla ihop alla lösa trådar, men det är tungt och krävande, säger Finn Abrahamsen, tidigare chef för våldsroteln i Oslo, till VG.

Intressanta spår

Han tror att polisen redan nu har högintressanta spår - som de håller hemliga.

– Polisen har alltid mer än de säger, och väljer att hålla tillbaka med tanke på att gärningsmannen följer rapporteringen.