Ulf Brunnberg hånas öppet på twitter

Av: Josefin Westin

Publicerad:
Uppdaterad:

Ulf Brunnberg, 65, skyllde häktesmordet på Karen Gebreab, 24, på feminismen i tidningen Slitz.

Reaktionerna lät inte vänta på sig – nu sågas skådespelaren på twitter.

– Om man kastar om bokstäverna i "Ulf Brunnberg" så blir det "Tjoflöjt, vad tomt det är på vinden", twittrar Mark Levengood.

I dag publicerade Aftonbladet ett utdrag ur artikeln från Slitz. Efteråt har många reagerat på skådespelaren Ulf Brunnbergs uttalanden.

Han berättade att han är emot att kvinnor arbetar inom brandkåren och kriminalvården. Om det uppmärksammade mordet på Karen Gebreab, 24, i häktet i Flemingsberg i höstas sa han:

– Hur fan kan man släpa dit ett fruntimmer på en och sextio? Att hon blev mördad är ju en konsekvens av feminismen.

På mikrobloggen twitter haglar inläggen från kända profiler i Sverige och folk ute i landet. Här är ett utdrag från dagens flöde:

Mark Levengood, programledare: Om man kastar om bokstäverna i "Ulf Brunnberg" så blir det "Tjoflöjt, vad tomt det är på vinden".

Lars Ohly, vänsterpartist: Man kan inte bli arg på Ulf Brunnberg eller på en valp som kissar i tvätten. Båda gör sitt bästa utifrån bildningsnivå.

Viktor Backemar "DJ Akilles", musiker: Ulf Brunnberg, nu är det dags att vara tyst i några år. Jag gillar ju dig! Sluta säg keffa grejer. Jag vill nämligen fortsätta gilla dig!

Thomas Järvheden, ståupp-komiker: Tyckte just min dotter sade "Ulf Brunnberg", men det kan ju inte stämma. Hon är bara 6 v och kan inte säga "r".

Jytte Guteland, socialdemokrat: Tack Ulf Brunnberg för att du i klarspråk så "oegennyttigt" påminner oss kvinnor om hur feminismen lurat ut oss på arbetsmarknaden #svpol

Stefan Holm, höjdhopparen: Det är när man läser om Ulf Brunnberg som man inser hur beroende Jönssonligan var av Sickan...

Cissi Wallin, programledare i radio och tv: Ulf Brunnberg har alltså en dotter som är på väg in i tonåren. Undrar hur hon ser på pappas helt öppna kvinnohat? Kul i skolan? Nej.

Anders Jacobsson, författare: Hallå Ulf Brunnberg! Stenåldern ringde. De ville gärna att du kom hem nu. De ville ha hjälp m att släpa hem ett fruntimmer i håret.

Måns Möller, ståupp-komiker: Nu återstår bara frågan: vad anser dynamit-Harry om kvinnlig häktespersonal? #brunnberg

Jimmie Näslund, chefredaktör på Allehanda Media: Enda sättet för #Brunnberg att ta sig ur detta är att han startar en kennel där han enbart föder upp pudlar.

Jepser, twittrar privat: Ulf Brunnberg skyller fallet med den ihjälslagna fängelsevakten - på feminismen. Hade hon varit full i en båt hade det aldrig hänt.

Mogge Af Kransen, twittrar privat: Ulf Brunnberg kanske skulle fått en plan av Gösta Ekman som i forna dagars regi istället för att lätta på sina åsikter #floskeltoppen

Lina Beutler, informatör vid Svenska kyrkan: Givetvis är det feminismens fel att en kvinna blir ihjälslagen på jobbet. Hon borde ha stannat hemma. Och blivit ihjälslagen där. #Brunnberg

Anna Lingsell, programledare i radio: Tänk om det är så att Ulf Brunnberg egentligen är ett konstfack-projekt.

Mikael Glännström, författare: Kan vi inte låta Ulf Brunnberg supa på sjön igen? Uppenbart att han har för mycket fritid nu.

Publicerad: