Nyheter

Drogen gjorde fyra män till kannibaler

Av: 

Oskar Forsberg

NYHETER

Den livsfarliga drogen "badsalt" gjorde Rudy Eugene, 31, Brandon de Leon, 21, Carl Jacquneaux, 43 och Alex Kinyua, 21 till kannibaler.

De fyra männen har, efter att ha tagit drogen, gjort sig skyldiga till zombie-liknande attacker där de ätit av sina offer.

– Är drogen lätt att tillverka är den snart här, säger Anders Stolpe, vice ordförande i svenska narkotikapolisföreningen

Efter att Rudy Eugene, 31, tagit drogen, överföll han den hemlöse Ronald Poppo och tuggade i sig stora delar av hans ansikte. Kannibalattacken ägde rum mitt på dagen i slutet av maj i Miami. Polisen tog Eugene på bar gärning när han satt naken över den hemlösa mannen och åt av hans ansikte. Eftersom han bara besvarade polisen med ett morrande sköts han till döds med fyra skott.

En tid senare grep Miamipolisen Brandon de Leon, 21. Sittandes i polisbilen slog han sitt huvud i plexiglaset medan han morrade och gläfsade att han skulle äta upp polismännen. Personal i arresten var tvungen att sätta på honom en mask, liknande den som Hannibal Lecter hade i filmen "När lammen tystnar", rapporterar The Daily Mirror.

Åt hjärna och hjärta

I två andra "badsalt"-incidenter i USA har det förekommit kannibalism. Carl Jacquneaux, 43, bet av en stor bit av en annan mans ansikte i ett bråk och Alex Kinyua, 21, misstänks ha ätit upp en bekants hjärna och hjärta.

Den gemensamma nämnaren för alla fyra är att de varit påverkade av drogen "badsalt", även kallad "Ivory wave" eller "Cloud nine", enligt The Daily Mirror.

Badsalt innehåller det aktiva ämnet MDPV (Metylendioxypyrovaleron) - en drog som också finns i Sverige.

Men Anders Stolpe, Länskriminalpolisen i Göteborg och vice ordförande i svenska narkotikapolisföreningen, har ännu inte hört talas om den amerikanska kannibaldrogen i Sverige.

– Mig veterligen har man inte gjort något beslag av drogen badsalt i Sverige, säger han till Aftonbladet.

Liknar ecstasy och amfetamin

Stolpe har nyligen varit på en konferens i USA om drogen badsalt. Han berättar att derivaten och de aktiva ämnena i kannibaldrogen är nästan samma som i amfetamin och ecstasy.

– De börjar på bokstäverna MD allihop och det är grymma historier, till exempel metamfetamin. Drogerna tar över brukaren helt och hållet mentalt, säger han.

Men det är många faktorer som avgör om drogen badsalt kommer att komma storskaligt till Europa.

– De här drogerna kommer ofta med någon livsstil och det har vi inte sett än när det gäller badsalt. Men är det lätt och billigt att framställa så har vi nog snart tillverkning i exempelvis Holland och Polen, säger Anders Stolpe.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på böcker: Fynda semesterns bästa läsning till kampanjpris här!

Shop

Publisert: